Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

«Χοντραίνει» για τα καλά το... παιχνίδι στους ΟΤΑ. Σε «αναβρασμό» οι εργαζόμενοι της Πρέβεζας

«Χοντραίνει» για τα καλά το... παιχνίδι στους ΟΤΑ - Σε «αναβρασμό» οι εργαζόμενοι της Πρέβεζας

Στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει στα Ιωάννινα η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου με μοναδικό θέμα τις ανακοινωθείσες απολύσεις υπαλλήλων της Περιφέρειας και των υπόλοιπων Ο.Τ.Α., ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και δήμους.

Χθες το πρωί μία νέα πληροφορία ήρθε να «χοντρύνει» το ζήτημα της διαθεσιμότητας-απόλυσης εργαζομένων στους ΟΤΑ όλης της χώρας και ειδικότερα στο Νομό Πρέβεζας.
Όπως αρχικά είχατε ενημερωθεί από το www.atpreveza.gr, το γραφείο προσωπικού του Δήμου Πρέβεζας θα παρέμενε χθες κλειδωμένο, όπως και έγινε, ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι θα προσέρχονταν στις εργασίες τους, όπως για παράδειγμα οι εργάτες καθαρισμού και αποκομιδής των σκουπιδιών και οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς.
Σε συνέλευση εργαζομένων στο Δημαρχείο, η ενημέρωση του ΔΣ του σωματείου, σήμανε «συναγερμό», καθώς έγινε γνωστό πως υπάρχουν νέες ερμηνείες για τα δεδομένα στο Δήμο, σύμφωνα με την μελέτη των διατάξεων του Ν.4093/2012, και τελικά στο καθεστώς διαθεσιμότητας, συμπεριλαμβάνονται αρκετοί εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας.
Επικράτησε αναστάτωση, αρκετές ήταν οι προτάσεις και οι τοποθετήσεις των παριστάμενων, ενώ όπως διαφαίνεται οι κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα με τη μορφή που θα πάρουν θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Χρήστος Μπαΐλης τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης στους εργαζομένους, ότι έχει ήδη εξουσιοδοτήσει τη νομική υπηρεσία του Δήμου να γνωμοδοτήσει επί του θέματος, για να διαπιστωθεί πόσοι υπάλληλοι εμπίπτουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας και τι τελικά ισχύει και τι όχι.
Υπό κατάληψη τελεί και το κεντρικό κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας(για το λόγο αυτό αναβλήθηκε και η σύσκεψη για τις γαλάζιες σημαίες), ενώ αντιπροσωπεία των υπαλλήλων στην Π.Ε. Πρέβεζας, μαζί με άλλους εργαζομένους των λοιπών Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου θα μεταβούν στα Ιωάννινα για να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Τη σύγχυση και την αγωνία των εργαζομένων επιτείνουν δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν πως στη διάθεση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται η λίστα με τα ονόματα 2.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αντλήσει τα στοιχεία από τη βάση δεδομένων της απογραφής των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: