Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Χαμένη χρονιά χαρακτηρίζουν οι παραγωγοί της Πρέβεζας τη φετινή για τα προϊόντα θερμοκηπίου


Την αγωνία τους για την φετινή χρονιά στα προϊόντα θερμοκηπίου (τομάτα, αγγούρι, πιπεριές και μελιτζάνες), εκφράζουν παραγωγοί και εκπρόσωποι συνεταιρισμών στο περιοδικό Αγρότυπος.

Χαμηλές τιμές, μειωμένη ζήτηση, προβλήματα στις εξαγωγές και χαμηλές τιμές παραγωγού, συνθέτουν μια εικόνα απογοήτευσης, την οποία οι παραγωγοί εκτιμούν ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε - και για τις επόμενες χρονιές - λόγω της οικονομικής κατάστασης την οποία βιώνει η χώρα.
Απογοήτευση και στην Πρέβεζα με χαμηλές τιμές και μειωμένη ζήτηση να συνθέτουν το σκηνικό στην αγορά θερμοκηπιακών προϊόντων.
«Στο αγγούρι η τιμή παραγωγού είναι από 12 - 15 λεπτά/τεμάχιο. Στις λαϊκές αγορές πωλούνται 50- 60 λεπτά/κιλό. Οι τιμές παραγωγού στις τομάτες είναι 20 - 32 λεπτά/κιλό και στις λαϊκές αγορές η τιμή καταναλωτή κυμαίνεται από 1,20 έως 1,80 λεπτά/κιλό», μας λέει ο κ. Γιάννης Σολδάτος, παραγωγός τομάτας θερμοκηπίου από την Πρέβεζα.
Τις τιμές σε μελιτζάνα και πιπεριές στην Πρέβεζα μας κάνει γνωστές ο κ. Γιάννης Σπυράκος, Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πρέβεζας.
Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η καθαρή τιμή παραγωγού στην μελιτζάνα θερμοκηπίου αυτή την περίοδο είναι 65 -70 λεπτά/κιλό η οποία για την εποχή θεωρείται χαμηλή ενώ στο πιπέρι η τιμή είναι στα 60 λεπτά/κιλό. Γενικά τα πράγματα στα προϊόντα θερμοκηπίου δεν έχουν πάει καλά. 
Αυτό που θα πρέπει να πούμε είναι ότι αν η τομάτα δεν έχει καλή τιμή συμπαρασύρει και όλα τα υπόλοιπα προιόντα. 
Πιστεύω επίσης ότι από τώρα και στο εξής θα πρέπει να συνηθίζουμε σε τέτοιες χρονιές αφού η οικονομική αστάθεια στη χώρα επηρεάζει όλους τους τομείς της αγοράς».

Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας
http://www.epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: