Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τρίτεκνοι Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας: "Τα παιδιά μας δεν είναι τεκμήρια"

Τρίτεκνοι Ν. Πρέβεζας: "Τα παιδιά μας δεν είναι τεκμήρια"

Με κεντρικό σύνθημα «τα παιδιά μας δεν είναι τεκμήρια, τα παιδιά είναι η ζωή μας» οι τρίτεκνοι της Πρέβεζας πραγματοποίησαν χθες το πρωί συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Λίγο μετά τις 11 οι τρίτεκνοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ανδρούτσου και έστησαν συμβολικά καζάνια συσσιτίου για να καταδείξουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι οικογένειές τους εξαιτίας των άδικων και σκληρών μέτρων.

Η κινητοποίηση, αν και δεν είχε την αναμενόμενη συμμετοχή, είχε συμβολικό χαρακτήρα για τη δεινή κατάσταση των τρίτεκνων οικογενειών αλλά και για τα χειρότερα που έπονται και ο πρόεδρος των τριτέκνων του νομού κ. Βασίλης Δήμος κάλεσε τους βουλευτές να σκεφτούν πριν αποφασίσουν με την ψήφο τους να επηρεάσουν την ελληνική κοινωνία και οικογένεια.

triteknoi

Σε σχετική επιστολή προς του βουλευτές της Ηπείρου ο τοπικός σύλλογος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι αντί για την τήρηση των υποσχέσεων, ακούγεται για μία ακόμη φορά η μείωση του αφορολόγητου σε μηδενικά επίπεδα με αποτέλεσμα οι πολυμελείς οικογένειες να δέχονται το τελειωτικό χτύπημα, του οποίου η προέκταση θα είναι ο αφανισμός του πληθυσμού μέσα στον ίδιο τον γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας και τους καλεί έστω και την τελευταία στιγμή, να σταματήσουνε τον σφαγιασμό και να δώσουνε κίνητρο στα νέα ζευγάρια της χώρας να αποκτήσουν παιδιά, ώστε πραγματικά αυτός εδώ ο τόπος να προχωρήσει στην ανάπτυξη με τον πιο προσοδοφόρο και επιθυμητό τρόπο.

triteknoi 9

Ο πρόεδρος του συλλόγου σημείωσε ότι τα τελευταία προτεινόμενα μέτρα καταρρακώνουν την αξιοπρέπειά τους και στραγγαλίζουν τα όνειρα των παιδιών τους, ενώ στη συγκέντρωση τονίστηκαν και οι λόγοι για τους οποίους οι τρίτεκνες οικογένειες θα πρέπει να συστρατευτούν με τον σύλλογο.

triteknoi 8

Οι τρίτεκνοι διεκδικούν μεταξύ άλλων την πλήρη οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, χωρίς τον περιορισμό της ηλικίας των τέκνων, την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά ανεξάρτητα απ'την ηλικία τους, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία, την επαναφορά των μετεγγραφών φοιτητών, διότι με τις σημερινές διατάξεις οι τρίτεκνες οικογένειες αναγκάζονται να συντηρούν 2 και 3 σπίτια όταν τα παιδιά τους σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις, τη διατήρηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και την διατήρηση του αφορολόγητου ποσού και προσαύξησή του ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων κάθε οικογένειας.

triteknoi 16

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης κρατώντας σφυρίχτρες αλλά και πανό, ενώ αντιπροσωπεία του συλλόγου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πρέβεζας κ. Μπαΐλη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου όπου και τους παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

triteknoi 18

Στράτος Ιωάννου: «Είμαστε δίπλα στις τρίτεκνες οικογένειες στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου δέχθηκε την αντιπροσωπεία των τριτέκνων στο γραφείο όπου του επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα σκληρά μέτρα κατά των τριτέκνων, απευθυνόμενο προς τους βουλευτές της Ηπείρου. Τα μέλη του Συλλόγου, κάνοντας λόγο για καταδίκη των οικογενειών με πολλά παιδιά, παρουσίασαν συνοπτικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των δημοσιονομικών μέτρων και προέταξαν συγκεκριμένα αιτήματα στήριξης των τρίτεκνων οικογενειών.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με προσοχή τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των τριτέκνων, μελέτησε το ψήφισμα που του επιδόθηκε και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και την ευαισθησία του. Συγκεκριμένα, ο κύριος Στράτος Ιωάννου δήλωσε:
«Είμαι δίπλα σε όλες τις οικογένειες, που μαστίζονται από την κρίση, και ιδιαίτερα στους τρίτεκνους. Καθ' ότι τρίτεκνος κι εγώ, κατανοώ τις αυξημένες ανάγκες σας, μπορώ να αφουγκραστώ τις ανησυχίες και τις δυσκολίες σας. Είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο θέμα της ελληνικής πολυμελούς οικογένειας και στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε φρονώ ότι χρειάζεται την ακόμα μεγαλύτερη στήριξή μας. Γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα του αύριο ».

triteknoi 11

Χρήστος Μπαΐλης: «Η δημοτική αρχή είναι δίπλα στους τριτέκνους»
Ο κ.Μπαϊλης δέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων του Νομού οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επιδίδοντάς του ταυτόχρονα το ψήφισμα διαμαρτυρίας που εξέδωσαν στο πλαίσιο της κινητοποίησης που διοργάνωσαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.
Τα μέλη του Συλλόγου επεσήμαναν ότι η πολιτεία υπογράφει την καταδίκη των οικογενειών με 3 παιδιά όχι μόνο καταργώντας τις παροχές που υπήρχαν μέχρι σήμερα αλλά επιβαρύνοντάς τις με δυσβάστακτους φόρους και εισφορές.
Ο κ.Μπαϊλης άκουσε με προσοχή τους τρίτεκνους υπογραμμίζοντας οτι αναγνωρίζει απόλυτα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Σημείωσε δε ότι η πολιτεία θα έπρεπε να υιοθετήσει άμεσα τα θεσμικά αιτήματα τα οποία δεν συνεπάγονται κανένα κόστος ενώ ενημέρωσε και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να υποστηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: