Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η ''Ηπειρωτική Εστία'' Θεσσαλονίκης τίμησε την 72η επέτειο της απελευθέρωσης της Κορυτσάς.


Επίσημοι προσκεκλημμένοι, Ηπειρώτες και Βορειοηπειρώτες της Θεσσαλονίκης μέλη της ΗΕΘ και φίλοι της Ηπείρου τίμησαν με την παρουσία τους την θυσία των ηρωϊκώς πεσόντων και την μνήμη των πρωτεργατών της Απελευθερώσεως της πόλεως της Κορυτσάς κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 ( 22.11.1940 )

.Οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ''Ηπειρωτική Εστία'' Θεσσαλονίκης την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, άρχισαν με επίσημη δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό της Νέας Παναγίας από τον Αιδεσιμολογιώτατο π.Μιχαήλ .

Στο Άγαλμα της Ηπειρώτισσας του 1940 , το οποίο ανηγέρθη από την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης το 1990 στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Δημητρίου Γούναρη, για τον εορτασμό των 50χρονων του Έπους του 1940 και της ιδρύσεως της Η.Ε.Θ. δάφνινα στεφάνια υπέρ των πεσόντων κατέθεσαν οι εκπρόσωποι : της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κα Αννίτα Πίντο, της ΣΦΕΒΑ-ΠΑΣΥΒΑ Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γάκης , της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης κ.Βασίλης Καυκιάς,τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην αίθουσα διαλέξεων της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης , με την ομιλία του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο οποίος συγκίνησε και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του πολυπληθούς ακροατηρίου, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: