Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Υπέρ της συγχώνευσης του ΤΕΙ στην Πρέβεζα τάσσεται ο Πρόεδρος του ιδρύματος Γρηγόρης Γκίκας.


Πριν... αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Γρηγόρης Γκίκας, ήρθε με δηλώσεις του να ρίξει... νερό στο «μύλο» της κινδυνολογίας, αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάργησης-συγχώνευσης του ΤΕΙ Πρέβεζας, με το σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Γκίκας σε δηλώσεις του σε μεγάλη πολιτική εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας, άφησε να εννοηθεί ότι είναι υπέρ του «μαζέματος» του ΤΕΙ Ηπείρου σε μία, το πολύ δύο πόλεις, όπως πρότεινε και πριν από έξι χρόνια.

«Το σχέδιο είναι στη σωστή κατεύθυνση, αρκεί όμως να εφαρμοστεί. Επτά χρόνια γίνεται η συζήτηση για το "μάζεμα" των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ προσθέτει πως πριν από έξι χρόνια είχε κάνει ο ίδιος πρόταση για την εξυγίανση του δικού του ΤΕΙ, το οποίο είναι διάσπαρτο σε τέσσερις πόλεις (Αρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα), προτείνοντας «να "μαζευτεί" σε μία, το πολύ δύο πόλεις».

Αυτό βέβαια θα σημάνει κίνδυνο κατάργησης του ΤΕΙ στην Πρέβεζα και θα βρει απέναντί του ο κ. Γκίκας τους σπουδαστές, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: