Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

«Πρωταθλήτρια» η Ήπειρος στις κατασχέσεις ναρκωτικών!
















Πάνω από 600 κιλά χασίς εντοπίστηκαν σε ένα μήνα…

Τον τίτλο του …πρωταθλητή στις κατασχέσεις ναρκωτικών διεκδικεί η Ήπειρος, κάτι που δείχνουν και τα στοιχεία για τη δράση της Αστυνομίας τον Ιούλιο, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.Μέσα σε ένα μόλις μήνα, κατασχέθηκαν πάνω από 600 κιλά χασίς (!), καθώς και σχεδόν 150 γραμμάρια ηρωίνης, κάτι που αποδεικνύει ότι η διακίνηση –κυρίως- και η χρήση ναρκωτικών αποτελεί τη νούμερο ένα μάστιγα στην Ήπειρο και με κάθε τρόπο, πρέπει να σταματήσει.Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατασχέθηκαν συνολικά 629 κιλά και 136 γραμμάρια χασίς, 144, 3 γραμμάρια ηρωίνης (ποσότητα που θεωρείται μεγάλη και η αξία της ακόμη μεγαλύτερη), 2,5 γραμμάρια κοκαΐνης, 24 δενδρύλλια χασίς κ.α. Από τα 880 άτομα που συνελήφθησαν συνολικά, τα 33 ήταν για παραβάσεις του Νόμου περί ναρκωτικών.


Οι λαθρομετανάστες… 
Ακόμη ένα στοιχείο, στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς είναι η πάταξη της λαθρομετανάστευσης. Συνελήφθησαν 733 άτομα (από τα 880!) και εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις διακίνησης, ενώ συνελήφθησαν άλλα 18 άτομα για την παραβίαση του Νόμου περί αλλοδαπών.Φαίνεται λοιπόν, ότι η Αστυνομία στην Ήπειρο κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, παρά το γεγονός, ότι η αύξηση της εγκληματικότητας και στην περιοχή μας είναι ραγδαία.Πάντως, μετά και την μετακίνηση των αστυνομικών από την περιοχή μας στη Θράκη, μένει να αποδειχθεί (μέσω των στοιχείων των επόμενων μηνών), εάν η απουσία τους θα έχει επιπτώσεις στην απόδοση της ΕΛ.ΑΣ., που στην Ήπειρο πλέον είναι αποδεκατισμένη.

Τα Τροχαία… 
Στο μεταξύ, αυξημένα σε σύγκριση με τον περυσινό Ιούλιο, ήταν τα τροχαία στην Ήπειρο. Συνολικά φέτος συνέβησαν 20 (ενώ πέρυσι 15), εκ των οποίων τρία ήταν θανατηφόρα (έναντι 4 τον Ιούλιο του 2011) και στα άλλα υπήρξαν 33 σοβαροί και ελαφροί τραυματισμοί.Παράλληλα, έγιναν 14.419 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 2.052 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 816 ήταν για υπερβολική ταχύτητα.Βέβαια, εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι σχεδόν το 13% των παραβάσεων, (263) ήταν για στέρηση του ασφαλιστηρίου, κάτι που δείχνει, ότι όλο και περισσότερα είναι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα στην Ήπειρο, αφού οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να τα συντηρήσουν.Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει, ότι «η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος» κ.α.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: