Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Παράδειγμα εθελοντισμού και προσφοράς η Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας. Ειδικά αυτή την περίοδο που υπάρχουν κίνδυνοι πυρκαγιών!


Στη δημιουργία πυροφυλακίου στην περιοχή της Καμαρίνας με προσωπική εργασία των μελών της προχώρησε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας, δίνοντας ένα ακόμη ηχηρό παράδειγμα προσφοράς και εθελοντισμού.

IMG 8485

Το πυροφυλάκιο βρίσκεται σε καίρια θέση και χρησιμοποιείται τόσο από την ΛΕΚ όσο και από την υπηρεσία της Πυροσβεστικής προκειμένου να εντοπιστεί στον συντομότερο δυνατό χρόνο η εκδήλωση μιας πυρκαγιάς, ενώ τα μέλη της ΛΕΚ πραγματοποιούν και περιπολίες στην περιοχή από τα Ριζά μέχρι των Ωρωπό συμβάλλοντας σημαντικά στην προστασία της περιοχής από ενδεχόμενες πυρκαγιές.
Κλιμάκιο της ΛΕΚ με επικεφαλής τον γραμματέα κ. Βασίλη Ράπτη, τον αντιπρόεδρο της ομάδας Βασίλη Ρίζο, τον αντιδήμαρχο Ζαλόγγου Ευάγγελο Ροπόκη και μέλη της ΛΕΚ πραγματοποίησε την Κυριακή περιοδεία για τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης στο πυροφυλάκιο του Λεκατσά και στο νέο πυροφυλάκιο της Καμαρίνας καθώς και στην ζώνη περιπολιών από τα Ριζά μέχρι τον Ωρωπό μέσω των εγκαταλελειμμένων χωριών του Πολύβρυσου και του παλιού Ωρωπού.

IMG 8478

Κατά την επίσκεψη στο νέο Φυλάκιο της Καμαρίνας ο κ. Ράπτης ανέφερε ότι το φυλάκιο κατασκευάστηκε στην συγκεκριμένη περιοχή διότι επιτυγχάνεται μία ευρεία κάλυψη του Δήμου Πρέβεζας σημειώνοντας πως μέσω του φυλακίου μπορεί να ελεγχθεί η περιοχή από την Πρέβεζα μέχρι το Βράχο αλλά και τον Λούρο.

Το πυροφυλάκιο, όπως είπε, κατασκευάστηκε φέτος από τη ΛΕΚ, με τη βοήθεια του Αντιδημάρχου Βαγ. Ροπόκη, του κου Νάστα και του κου Καράμπελα έτσι ώστε να υπάρχει ένα κτίριο όπου οι φύλακες θα μπορούν να προφυλάσσονται από τις καιρικές συνθήκες και σε συνεργασία με τις αρχές να προσφέρουν όσα περισσότερα μπορούν στην ευρύτερη περιοχή.

IMG 8479

Τη δεδομένη στιγμή η ΛΕΚ αποτελείται από 45 μέλη, εκ των οποίων τα 20 είναι ενεργά., ενώ όπως επισήμαναν ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο το πυροφυλάκιο επανδρώνεται κάθε Σαββατοκύριακο από το πρωί στις 11 μέχρι τις 8 το βράδυ και σε περίπτωση υψηλού δείκτη επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς επανδρώνονται επιπλέον πυροφυλάκια για την καλύτερη προστασία και πρόληψη. Όπως υπογράμμισαν τα μέλη της βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα για να πραγματοποιήσουν περιπολίες ή ακόμη και να συμμετάσχουν στο σβήσιμο πυρκαγιών ή στην αντιμετώπιση κάθε μορφής έκτακτων αναγκών ενώ υπάρχει συνεχής ενημέρωση, συνεργασία και επαφή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

IMG 8493

Ως παράδειγμα προς μίμηση για ολόκληρη την κοινωνία χαρακτήρισε τη ΛΕΚ ο αντιδήμαρχος κ. Ροπόκης υπογραμμίζοντας το σημαντικό έργο που προσφέρει, ενώ και ο Διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης σημειώνει την σημαντική προσφορά τους στο κομμάτι της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Δείτε σχετικό βίντεο.


www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: