Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Οι πρώτες «παρενέργειες» της μετάθεσης 30 συνοριοφυλάκων στη Θράκη, «έπληξαν» την ομάδα ΔΙΑΣ της Πρέβεζας

Οι πρώτες «παρενέργειες» της μετάθεσης 30 συνοριοφυλάκων στη Θράκη, «έπληξαν» την ομάδα ΔΙΑΣ της Πρέβεζας


Πριν από περίπου 15 ημέρες, είχαμε ασχοληθεί επισταμένα με το πρόβλημα στελέχωσης που θα αντιμετωπίσει η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας έπειτα από την αιφνίδια μεταφορά στη Θράκη 30 αστυνομικών υπαλλήλων συνοριακής φύλαξης, που υπηρετούσαν στο Νομό.

Οι πρώτες «παρενέργειες», της απόφασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Δένδια να «αποψιλώσει» τις αστυνομικές διευθύνσεις της Ηπείρου και στην περίπτωσή μας αυτή της Πρέβεζας, έκαναν την εμφάνισή τους στην ομάδα ΔΙΑΣ της πόλης μας.

Λόγω έλλειψης προσωπικού, για παράδειγμα, χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ για τη φύλαξη των μεταναστών, που συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα από την FRONTEX και κρατούνται στην Πρέβεζα. Παράλληλα, χρησιμοποιούνται και για μεταγωγές κρατουμένων. Αναλαμβάνουν δηλαδή υπηρεσίες, που τους «αποσύρουν» από το δρόμο.

Οι Ενώσεις των Συνοριακών Φυλάκων και ειδικότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, επιμένουν πως τα προβλήματα θα «φυτρώνουν» συνεχώς, έπειτα από την απόφαση του κ. Δένδια.
Το θέμα πάντως δεν αναμένεται να «κλείσει» χωρίς περαιτέρω «παρενέργειες», όπως καταγγέλουν οι Ενώσεις, που αφήνουν να εννοηθεί πως θα υπάρξει κίνδυνος... διάλυσης των ομάδων ΔΙΑΣ στην Ήπειρο.

Οψόμεθα...


www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: