Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε ο Ημιμαραθώνιος Παπαδατών Λάκκας Σουλίου που διεξήχθη το Σάββατο 18 Αυγούστου 2012.


Πρωτόγνωρο αθλητικό και συνάμα πολιτιστικό γεγονός, που εξελίχτηκε στη συνέχεια και σε λαϊκό πανηγύρι, ο Hμιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Παπαδατών Λάκκας Σουλίου, που διεξήχθη το Σάββατο το απόγευμα της 18ης Αυγούστου 2012.

Ευχάριστη έκπληξη, τόσο η συμμετοχή των αθλητών, που ξεπέρασαν τους εκατό, όσο και η πλατιά συμμετοχή των Παπαδιωτών, και των φίλων από τα γύρω χωριά, που έδωσαν ένα πανηγυρικό χαρακτήρα στην όλη εκδήλωση. 


Η διαδρομή του αγώνα προέβλεπε την εκκίνηση από την πλατεία Παπαδατών με κατεύθυνση προς Νικολίτσι - Άσσο - Μελιανά και τερματισμό πάλι στην πλατεία των Παπαδατών.

Η διαδρομή μήκους 21 χιλιομέτρων, ήταν μετρημένη και φυλασσόμενη σε όλο το μήκος της, ενώ υπήρχαν σταθμοί τροφοδοσίας, κατά μήκος της διαδρομής. 

Ο αγώνας διεξήχθηκε σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών των ημερών αυτών.

Γεμάτη κόσμο η πλατεία, που ανέμενε με αγωνία και την ολοκλήρωση του αγώνα, αλλά και τον αθλητή, που θα έκοβε πρώτος το νήμα.

Επευφημίες και παρατεταμένα χειροκροτήματα κάλυψαν την πλατεία, σαν φάνηκε στη στροφή ο πρώτος αθλητής από τη Θεσσαλονίκη.

Το ίδιο και όταν τερμάτισε και ο 2ος από το Άγιο Γεώργιο Πρέβεζας και ο 3ος αθλητής από τα Γιάννινα, και παρέμενε ο κόσμος εκεί μέχρι τον τερματισμό όλων των αθλητών. 

Εξαιρετική η οργάνωση του αγώνα ,άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, που πήραν μέρος.

Τα μετάλλια στους νικητές απένειμαν ο δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης και ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Παπαδατών Απόστολος Βασιλείου.

Το βιβλίο ''Παπαδάτες- ο τόπος μας και ο κόσμος μας'', πρόσφερε στους τρεις πρώτους νικητές ο εκδότης και συγγραφέας Σωκράτης Βασιλείου.

Να σημειωθεί ακόμη ότι, ύστερα από παράκληση των διοργανωτών, Παπαδιώτισσες νοικοκυρές, μεταξύ των οποίων και η Σπυριδούλα Βασιλείου, σύζυγος του προσφέροντα το βιβλίο συγγραφέα, έφτιαξαν παραδοσιακές πίτες και εδέσματα, τα οποία προσφέρθηκαν στους αθλητές.

Αξίζει ο δημόσιος έπαινος στον Μορφωτικό Σύλλογο Παπαδατών, και ειδικότερα σε αυτόν, ή σε αυτούς, που είχαν αυτήν την πρωτοποριακή ιδέα και σε όλους αυτούς, που ανέλαβαν τη βάρος της οργάνωσης και της διεξαγωγής του 1ου Ημιμαραθώνιου Παπαδατών.

Ευχόμαστε να συνεχιστεί και να καταστεί αθλητικός θεσμός του τόπου μας προς δόξαν του ιστορικού μας χωριού.

Σωκράτης Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: