Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Συμβόλαιο ειλικρίνειας με τους.....ανειλικρινείς; ... Αν αυτοί οι οικονομολόγοι, που απαρτίζουν το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών, πιστεύουν ότι, θα συγκεντρώσουν έστω και ένα μικρό μέρος του ποσού, που τους υπολείπεται, για να κλείσουν αυτή τη μεγάλη τρύπα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι βαθειά νυχτωμένοι.


Αν ένας βοσκός έκανε συμβόλαιο με τους λύκους, να του φυλάνε τα πρόβατα, θα έλεγα ότι ο άνθρωπος αυτός είναι τουλάχιστον αφελής, για να μην χρησιμοποιήσω μιαν άλλη λέξη, που είναι σε καθημερινή χρήση στο λεξιλόγιο ιδίως των νέων μας . Αν όμως οι κυβερνώντες την χώρα μας, υπογράψουν τελικά αυτό το συμβόλαιο ειλικρίνειας, με τους πλέον ανειλικρινείς φορολογούμενους πολίτες, που είναι στην πρόθεσή τους, όπως μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ ( ΤΑ ΝΕΑ, δημοσίευση 11/ 8 /2012 ) , τότε εσείς τι θα λέγατε ; 

Είναι τα άβγαλτα και αθώα εκείνα πρόβατα, που δεν γνωρίζουν πόσο κινδυνεύουν από τα κοπάδια των αιμοβόρων λύκων, ή είναι οι ίδιοι, “φύλακες “ των λύκων ; Αν έχω καταλάβει καλά αυτό το δημοσιεύμα, το περιεχόμενο αυτού του συμβολαίου θα είναι περίπου το εξής : « Όλοι εσείς, που κλέβατε τόσα χρόνια το κράτος, αφού δεν εκπληρώνατε ποτέ τις φορολογικές σας υποχρεώσεις, ελάτε τώρα, σας παρακαλούμε, να υπογράψουμε μαζί ένα συμβόλαιο . 

Να μας δηλώσετε ότι, από δω και πέρα θα γίνετε καλά παιδιά, θα είσθε ειλικρινείς μαζί μας και θα πληρώνετε πάντα τα χρέη σας και εμείς θα σας κάνουμε μεγάλες ευκολίες πληρωμής, μέχρι και 40 δόσεις, για να μην στενοχωρηθείτε και πάθετε κανένα εγκεφαλικό . Και όσοι από σας υποβάλετε και συμπληρωματική δήλωση, ότι αποδέχεστε τις παλιές αμαρτίες σας, εμείς θα σας απαλλάξουμε από το 80 % των προσαυξήσεων πάνω σ’αυτές . 

Για να καταλάβετε πόσο φιλικοί θα είμαστε μαζί σας, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα διαγράψουμε και όλα αυτά τα πρόστιμα, που σας έχουμε επιβάλει μέχρι σήμερα, κάπου 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ, για τις φορολογικές σας παραβάσεις και όχι μόνον . Δεν θα κινδυνεύετε πια να σας χώσουμε στη φυλακή, για τα ληξιπρόθεσμα χρέη σας, αν και αυτό δεν τολμήσαμε ποτέ να το κάνουμε μέχρι τώρα και δεν θα σας επιβάλουμε, ποτέ πια, πρόστιμα, για τις νέες φορολογικές παραβάσεις σας, αρκεί εσείς να ορκισθείτε ότι δεν τις κάνατε εκ προθέσεως, αλλά εκ παραδρομής και προπαντός να μην ξεχνάτε να πληρώνετε τη δόση σας . Τώρα, αν κάποια από τις δόσεις σας, δυσκολευτείτε να την πληρώσετε, μην ανησυχείτε . Εμείς σας αγαπάμε και εύκολα θα τα βρούμε .» 

Αλλά ας σοβαρευτούμε λιγάκι . Αν αυτοί οι οικονομολόγοι, που απαρτίζουν το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών, πιστεύουν ότι με αυτό το συμβόλαιο, που είναι το επιστέγασμα ενός παιδαριώδους φορολογικού συστήματος, το οποίο εφαρμόζεται στη χώρα μας, εδώ και πολλά χρόνια τώρα και εδράζεται στην ειλικρίνεια των φορολογουμένων, θα συγκεντρώσουν έστω και ένα μικρό μέρος του ποσού, που τους υπολείπεται, για να κλείσουν αυτή τη μεγάλη τρύπα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι βαθειά νυχτωμένοι . Δεν έχει λοιπόν δίκιο η τρόικα, που δεν αποδέχτηκε την υπόσχεσή τους, ότι θα εξοικονομήσουν αυτό το ποσό από την πάταξη της φοροδιαφυγής ;

Αιμίλιος Κομίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: