Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων.



Από χθες το Γ.Ν. Πρέβεζας έχει και πάλι... διοικητή. Η πολυσυζητημένη αντικατάσταση του πρώην διοικητή κ. Δημήτρη Τσούτση, η οποία αποφασίστηκε προεκλογικά, δημιούργησε «θύελλα» αντιδράσεων, ακόμη και από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και σήκωσε πολλά «σύννεφα» και «συννεφάκια», πραγματοποιήθηκε τελικά.

Από χθες, ο κ. Νίκος Τζίμας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, με τα προβλήματα στο νοσοκομείο να είναι... βουνό.

Απλά για την ιστορία να αναφέρουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, αναφορικά με την αντικατάσταση του διοικητή:
«Είναι γνωστό ότι τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε ιδιαίτερα άσχημη οικονομική κατάσταση και εκπέμπουν σήμα κινδύνου αναστολής λειτουργιών τους, όπως και από επίσημα χείλη διατυπώνεται (βλέπε διοίκηση 6ης ΥΠε)

ΑΙΤΙΑ:
Η μειωμένη κατά πολύ κρατική χρηματοδότηση
Ο ΕΟΠΥΥ κινδυνεύει με οικονομική κατάρρευση και αδυνατεί να καλύψει τα νοσήλια των ασφαλισμένων του στα νοσοκομεία.
Τα αποθεματικά των νοσοκομείων καταληστεύτηκαν με την πρόσφατη ανταλλαγή ομολόγων (PSI)
Θα περίμενε λοιπόν κάποιος, λογικά σκεπτόμενος, ότι η επίλυση αυτών των προβλημάτων έπρεπε να είναι στις άμεσες προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.
Αντί αυτού όμως γίναμε μάρτυρες μιας απόφασης του Υπουργείου Υγείας με την οποία 9 μέρες (!) πριν την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην χώρα μας αντικαθιστά το Διοικητή του Νοσοκομείου της Πρέβεζας.

Και προκύπτουν μερικά ερωτήματα:
Σε ποια λογική και ποιο προγραμματισμό του τομέα Υγείας στην περιοχή μας εντάσσεται μια τέτοια απόφαση για αλλαγή διοικητή και μάλιστα 9 μέρες πριν τις εκλογές;
Σε τι εξυπηρετεί την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και την εξυπηρέτηση των πολιτών της Πρέβεζας μια τέτοια απόφαση και μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία;
Τι μεσολάβησε από την απόφαση της 16 /12/2011 με την οποία ορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Πρέβεζας με πρόεδρο το σημερινό Διοικητή του Νοσοκομείου, με διετή μάλιστα θητεία, μέχρι την απόφαση της 4/4/2012 με την οποία ορίζεται ότι στις 27/4/2012 αντικαθίσταται ο σημερινός Διοικητής του Νοσοκομείου με άλλον;
Τι συμβολισμό για τη λειτουργία έστω αυτών των υπαρχόντων θεσμών εκπέμπει μια τέτοια ενέργεια προεκλογικά ;
Ο τομέας της Δημόσιας Υγείας και Περίθαλψης, το Νοσοκομείο της Πρέβεζας και το τόσο πολύπαθο και ταλαιπωρημένο τα τελευταία χρόνια ΕΣΥ έχουν ανάγκη , ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες καταβαράθρωσης των εισοδημάτων εργαζομένων και πολιτών , μαζικής ανεξέλεγκτης ανεργίας και φτώχειας , μαζικής μεταστροφής των πολιτών στην αναζήτηση υπηρεσιών περίθαλψης από τις Δημόσιες μονάδες Υγείας από :
άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
άμεση και μαζική πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες
εξοπλισμό με τα αναγκαία ιατρικά μηχανήματα
από πολιτικές που θα κατοχυρώνουν τη δημόσια , δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους πολίτες χωρίς επιβαρύνσεις και χαράτσια».

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: