Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Γράμμα από τον Μίμη Ανδρουλάκη, για ψήφο κριτικής υποστήριξης του ΠΑΣΟΚ.



Φίλες, φίλοι,

Καιρός να βάλουμε τέρμα στην εθνική κατάθλιψη. Μετουσιώνουμε το θυμό και την απόγνωση σε θετική σκέψη, θετικό σχέδιο, θετική δράση, θετική ψήφο για να ανακτήσουμε τα χαμένα. "Καίμε τα πλοία της επιστροφής"! Ψηφίζουμε φυγή προς τα μπρος! Στοιχηματίζουμε στην Ελλάδα των παραγωγών, στον πατριωτισμό του made in Greece.

Αγωνιζόμαστε για το καλύτερο, αποφεύγουμε στο κακό που μας βρήκε το χειρότερο, το μοιραίο, το καταστροφικό. Ζυγίζουμε κόστος - όφελος, προτιμούμε τις μετρήσιμες προσωρινές απώλειες που θα επανορθωθούν σ' έναν  ασφαλέστερο ευρωπαϊκό δρόμο από το ανεπανόρθωτο, το αυτοκτονικό άλμα στο κενό.

Δεν το βάζουμε στα πόδια. Αξιολογούμε πρόσωπα, ιδέες και πρακτικές. Ξηλώνουμε όπου χρειαστεί και γαλόνια. Όμως, δεν εγκαταλείπουμε στα δύσκολα την προοδευτική παράταξη επειδή οι "σεισμικές" μετατοπίσεις στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία τραντάζουν την αντεστραμμένη ελληνική πυραμίδα με τα δανεικά. Ξέρουμε πως τα ιστορικά πολιτικά ρεύματα σ' όλη την Ευρώπη εν μέσω κρίσης δεν εξαερώνονται.Αυτομετασχηματίζονται. Ανανεώνονται ιδεολογικά, προγραμματικά, ηλικιακά. Κάνουν αυτοκάθαρση. Καταλύουν βαρωνείες και κατεστημένα. Συναντιούνται - συγχωνεύονται με νέα ρεύματα κοινωνικού ριζοσπαστισμού. Επανιδρύονται! 

Δίνουμε ψήφο κριτικής υποστήριξης στο ΠΑΣΟΚ - τριπλή εντολή για: Προγραμματική Κυβέρνηση Εθνικής Ανασυγκρότησης με προοδευτικό πρόσημο - Ήττα του δεξιού άξονα Μέρκελ-Σαρκοζί - Ιδρυτική πράξη της Νέας Μεγάλης Κεντροαριστεράς του 2020.

Φίλες, φίλοι,
Γνωρίζετε καλά πως εδώ και χρόνια χτυπούσα καμπάνες κι έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να μην πιει η χώρα και η προοδευτική παράταξη το πικρό ποτήρι. Δε μου πάει όμως ο ρόλος της Κασσάνδρας. Είμαι άνθρωπος της δράσης. Ζητώ την ενεργό στήριξή σας στο δύσκολο εκλογικό αγώνα μου στη Β' Αθηνών για να δώσουμε δύναμη και φαντασία στο κοινό μας κάλεσμα για ανασύνθεση - αναγέννηση της μεγάλης ελληνικής κεντροαριστεράς, της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλιστικής αριστεράς των εναλλακτικών λύσεων.

Με φιλικούς Χαιρετισμούς

Μίμης Ανδρουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: