Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Χρήστος Γκέτσης. ''Εκ νεοτητός μου πολλά...''.


Με τον τίτλο αυτό ο γνωστός στην ευρύτερη περιοχή κτηνίατρος Χρήστος Γκέτσης, επιχειρεί μια διαδρομή στο χρόνο καταγράφοντας την προσωπική του ζωή, από τα νεανικά και φοιτητικά χρόνια, μέχρι σήμερα, τις πίκρες και τις χαρές που έζησε αυτά τα 75 χρόνια και «χωρίς να είναι συγγραφέας» όπως δηλώνει ο ίδιος, εκθέτει αποκλειστικά τις εμπειρίες του, τα παθήματά του, χωρίς να υπονοεί ούτε να εκφράζει κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό του.
Με πλήθος φωτογραφικού υλικού μέσα από το οποίο απεικονίζονται στιγμές της που ο συγγραφέας έζησε με συγγενείς, φίλους, συμμαθητές, συγχωριανούς και φέρνει στον αναγνώστη- κάτοικο αυτής της περιοχής, μνήμες από το παρελθόν, που είχε τις καλές και τις πικρές του στιγμές.













Ο Χρήστος Γκέτσης, γόνος οικογένειας από την Παλαιά Φιλιππιάδα, σπούδασε κτηνίατρος στην Ιταλία και υπηρέτησε σε διάφορα κτηνιατρεία της χώρας, μέχρι που κατέλαβε τη θέση του διευθυντή κτηνιατρικής Πρέβεζας. Ζει μόνιμα στο Θεσπρωτικό και το από 100 σελίδες βιβλιαράκι του είναι το πρώτο που εκδίδεται με την προσωπική του επιμέλεια. Στην ιδιωτική του συλλογή περιλαμβάνονται 4 ακόμα εργασίες του ίδιου αποτελούμενες κυρίως από άλμπουμ φωτογραφιών της περιόδου του 50.
Προτείνουμε κυρίως στους Φιλιππιαδιώτες και τους Λακκιώτες να διαβάσουν το βιβλιαράκι. Είναι ενδιαφέροντα τα ντοκουμέντα τόσο αυτά που περιγράφονται όσο και αυτά που απεικονίζονται.

ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: