Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Γιορτή λουλουδιών στην Πρέβεζα, το Σάββατο 19 Μάη στην πλατεία Ανδρούτσου.



Το Σάββατο 19 Μάη ώρα 19.30 πλατεία ΑνδρούτσουΑνθεστήρια 2012, από το Καρναβαλικό Κομιτάτο.


Η ιδέα έπεσε μετά τις απόκριες από μέλη του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας και όπως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις, επεξεργάστηκε, αναλύθηκε μέχρι που.μεταφέρθηκε λόγω προεκλογικής περιόδου από την παραμονή της πρωτομαγιάς, για το Σάββατο 19 Μάη, αλλά ξανά μέσα σε προεκλογική περίοδο. Αυτό δεν μπόρεσε να πτοήσει εκ νέου τους διοργανωτές που σε συνεννόηση με πολιτιστικούς συλλόγους, μουσικά και χορευτικά σχήματα, αλλά και καλλιτέχνες της περιοχής, ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τη γιορτή των λουλουδιών στην πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα, το Σάββατο 19 Μάη ώρα 19.30.

Όπως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις κι επειδή η γιορτή των λουλουδιών γίνεται για πρώτη φορά, με αυτή τη μορφή, υπήρξαν δυσκολίες. Τα ανθεστήρια όμως αναβιώουν με άλλους τρόπους μετά από δεκαετίες στην Πρέβεζα made by Κομιτάτο!Διήμερη θα είναι η ανθοκομική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί και την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μάη, περιμετρικά της πλατείας Ανδρούτσου.

Η γιορτή λουλουδιών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου Πρέβεζας, που καλύπτει πατάρι, ήχο και φως. Το Σάββατο 19 Μάη, ώρα 19.30 οι λιλιπούτειοι συμμετέχοντες από το Καραμάνειο νηπιαγωγείο, θα ξεδιπλώσουν τις αρετές τους και το ταλέντο τους. Παράλληλα το Σώμα Ελληνικού οδηγισμού (αστέρια γαλαξία, πουλιά σμήνους, Οδηγοί) θα δώσει το δικό του χρώμα στη γιορτή των λουλουδιών. Σ' αυτό το σημείο ευχαριστούμε τις κυρίες Σίσσυ Τσαούση, Εύη Κακιούζη, Αλεξία Μπουκουβάλα. 

Στην απέναντι γωνιά της πλατείας ο Χρήστος Κλοτζάρης θα προβάλλει με τον προτζέκτορά του, δημιουργίες του και στιγμιότυπα που έχει αποθανατίσει. Ο Χρήστος θα δώσει περισσότερο ανοιξιάτικο φως στη γιορτή των λουλουδιών. 

Τα χορευτικά που θα ανοίξουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι του συλλόγου ρυθμικής γυμναστικής «ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ» της Βάσως Ζαντραβέλη και το εργαστήρι χορού της Θεοφανώς Τουλούκογλου. Τα παιδιά των χορευτικών ετοιμάζονται και με τα χορευτικά τους και την ένδυσή τους, να δώσουν περισσότερη άνοιξη στη γιορτή των λουλουδιών. Τη σκυτάλη θα πάρει η Μαρριέτα Γκούμα με σχήματα που εκπαιδεύει. Συγκεκριμένα δύο ομαδικές χορογραφίες zumba από το CORAL SPA, latin paso, doble από τον σύλλογο του Αγίου Θωμά. 

Στη συνέχεια τη σκυτάλη στη σκηνή, θα πάρει το χορευτικό του δήμου Πρέβεζας, που θα παρουσιάσει το δικό του παραδοσιακό πρόγραμμα. Αμέσως μετά σειρά έχει ο χορευτικός όμιλος «ΠΡΕΒΕΖΑ» του Γιάννη Θάνη, που ετοιμάζεται να φορτώσει ζωηράδα τη γιορτή των λουλουδιών στην Πρέβεζα και την πλατεία Ανδρούτσου. 

Στη συνέχεια το μουσικό συγκρότημα των faded sun, που αποτελείται από παιδιά από την Πρέβεζα, θα αφήσουν το δικό τους στίγμα. Ο Βήσις Ντούμης, ο Χρήστος Παππάς και η παρέα τους, ετοιμάζονται να δώσουν ρέστα. Έχει γεννηθεί με τη μουσική παρέα, σαν να είναι μια γλυκιά παρέα που τον συνοδεύει παντού και πάντα και αυτό δηλώνει και η διαδρομή του, ερμηνεύει με άψογο τρόπο τόσο τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, όσο και δικά του. Ο Ντίνος Γιαννακός θα διανθίσει ακόμα περισσότερο τη γιορτή των λουλουδιών στην Πρέβεζα το Σάββατο 19 Μάη στην πλατεία Ανδρούτσου. 

Φινάλε με έναν Πρεβεζάνο Καλλιτέχνη, που η Πρέβεζα μπορεί να υπερηφανεύεται για τον πολιτισμό που παράγει. Ότι και να γράψουμε για τον Βασίλη Τζίμα θα είναι ελάχιστο. Ευχαριστούμε για τη μεγάλη τιμή της συμμετοχής, στη γιορτή των λουλουδιών. Σ' αυτή τη γιορτή είστε όλοι και όλες καλεσμένοι και καλεσμένες. 

Χορηγοί επικοινωνίας της γιορτής λουλουδιών στην Πρέβεζα είναι: pamepreveza.gr, atpreveza.gr, tomistinenimerosi.gr


www.tomistinenimerosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: