Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες "προσγείωσαν" τον Τσίπρα...



«Τον κάλεσα για να του πω, ότι η πολιτική του οδηγεί την Ελλάδα στο αδιέξοδο, και το αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις, δεν θα το κάνει και η Γερμανία με τους εταίρους της, με αποτέλεσμα τη διακοπή των πληρωμών». Αυτό δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης στο Βερολίνο ο πρόεδρος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Σίγκμαρ Γκάμπριελ μετά από ημίωρη συνάντηση που είχε στο κλάμπ των γερμανών βουλευτών με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.


Ο κ. Γκάμπριελ απέκρουσε οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους του δεύτερου μνημονίου. «Δεχόμαστε μόνο την πρόταση του Ζαν-Κλωντ Γιούνγκερ, η οποία αποβλέπει στην πιο ελαστική εφαρμογή των όρων του μνημονίου - τίποτα περισσότερο» πρόσθεσε. 

Είχε προηγηθεί διεθνής συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο κ.Τσίπρας δήλωσε, ότι σε περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει την κυβέρνηση θα αποδεχθεί κατά αρχάς τις συμφωνίες για το μνημόνιο στη συνέχεια όμως θα αλλάξει τους νόμους του μνημονίου. Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τους επικεφαλής του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke Κλάους Ερνστ και Γκρέγκορ Γκίζι. Αμέσως μετά οι κ.κ. Τσίπρας, Ερνστ και Γκίζι έδωσαν συνέντευξη Τύπου παρουσία πλήθους δημοσιογράφων και ραδιοτηλεοπτικών μέσων καθώς ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει με τις τελευταίες του δηλώσεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

www.press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: