Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μηνύματα ενότητας και συσπείρωσης για το ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα.

Με την κεντρική ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου Πρέβεζας έκλεισε χθες το ΠΑΣΟΚ τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις στο Νομό Πρέβεζας, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης εν όψει των εθνικών εκλογών της Κυριακής.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρος Κατσάνος καλωσόρισε τους πολίτες και την κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης κα Συλβάνα Ράπτη, υπογραμμίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν φυγομάχησε και εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας πως επί της διακυβέρνησής της το χρέος της χώρας εκτοξεύτηκε σε δυσθεώρητα ύψη.

«Σας ζητάμε να στηρίξετε παντού με όλες σας τις δυνάμεις το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Σας ζητάμε να στηρίξετε το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Ο αγώνας τώρα αρχίζει και είναι μεγάλος ο χρόνος των 3,4 ημερών μέχρι την κάλπη και σε αυτές τις μέρες θα δώσουμε τον αγώνα του ψηφοδελτίου» τόνισε ο κ. Κατσάνος, ο οποίος παρουσίασε τους 4 υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας.



Πρώτη το λόγο πήρε η κα Αγνή Σμπόνια, η οποία απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα του ΠΑΣΟΚ.

«Για την Πρέβεζα, η έξοδος από την κρίση αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το παρόν και το μέλλον μας. Και είναι αλήθεια ότι εδώ, αλλά και ευρύτερα στην περιφέρεια της Ηπείρου, τα προηγούμενα χρόνια δεν έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να αναδειχτούν οι ιδιαιτερότητες και τα στοιχεία που θα μας έδιναν ώθηση. Παρ΄ όλα τα μεγάλα, αναπτυξιακά έργα που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία χρόνια, υπάρχει σημαντική υστέρηση σε έργα υποδομών και παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη στήριξη όλων όσων θέλουν να δημιουργήσουν στον τόπο μας. Η πολιτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στοχεύει -Στην ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής που σήμερα έχουν παγώσει, μέσα από προγράμματα και κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παραμένουν αναξιοποίητα και χωρίς απορρόφηση. Να δώσουμε ώθηση στο ΕΣΠΑ και να αυξήσουμε σημαντικά την απορροφητικότητα του, ειδικά για έργα που έχουν προτεραιότητα. -Στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης που θα στηρίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες που σήμερα βιώνουν μια σκληρή πραγματικότητα. Στηρίζουμε τους ανέργους και εξασφαλίσουμε την πρόσβαση τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ειδικότερα για την Πρέβεζα, απαιτείται ο συντονισμός όλων των φορέων ώστε να εφαρμόσουμε στοχευμένες πολιτικές και να στηρίξουμε τους πολίτες που αντιμετωπίσουν αδιέξοδο στην καθημερινή τους επιβίωση. -Στην ανάδειξη των ιδιαίτερων στοιχείων του τόπου μας, ώστε να εξασφαλίσουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη, προσαρμοσμένη στις ανάγκες μας. Σήμερα, μπορούμε να αναδείξουμε τον πολιτισμό και την ξεχωριστή κουλτούρα μας, ως στοιχείο πολιτισμικής ταυτότητας και εξαγώγιμο είδος που θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή μας. Το ιδιαίτερο περιβάλλον και ο πολιτισμός μας, μπορεί να είναι η απάντηση στην κρίση και οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της Πρέβεζας» τόνισε μεταξύ άλλων η κα Σμπόνια καλώντας τους πολίτες να δημιουργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας.

Ως μια ώρα κρίσιμων αποφάσεων για την Ελλάδα αλλά και για το πολιτικό σύστημα χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές ο Περικλής Βασιλάκης, μιλώντας για ένα νέο ξεκίνημα που θα στηρίζεται σε άφθαρτους πολιτικούς.
«Έχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τα λαϊκά στρώματα. Να δουλέψουμε σκληρά για να μην επαναληφθούν λάθη. Για να μην γίνουν και πάλι αδικίες. Έχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να αποδείξουμε στην πράξη, με τις επιλογές μας, ότι θέλουμε το καινούριο. Το διαφορετικό. Το αληθινό. Ο Νομός Πρέβεζας διαθέτει αξιόλογο φυσικό περιβάλλον και ανθρώπινο δυναμικό και σ' αυτά πρέπει να επενδύσουμε. Έτσι, θα έρθει η πρόοδος και η ευημερία στο τόπο μας. Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό είναι να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε στη Βουλή εκπροσώπους με γνώση και δυνατή φωνή. Δίνω μαζί σας τη μάχη από την πρώτη γραμμή, για να διατυπώσω μια νέα, αξιόπιστη πρόταση για το αύριο. Για να αποδειχτώ χρήσιμος για τον τόπο μας, αλλά και για κάθε μία και κάθε έναν από εσάς. Για μένα, πολιτική δε σημαίνει διαπλοκή, Σημαίνει συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νομού μας. Πολιτική σημαίνει να δίνεις λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Πολιτική σημαίνει να είσαι παρών όταν ο τόπος και οι συμπατριώτες σου σε χρειάζονται» τόνισε ο κ. Βασιλάκης καλώντας τους πολίτες να μετατρέψουν το θυμό και την απογοήτευση σε οδηγό για να αλλάξει η σημερινή ζοφερή κατάσταση.


Ως την πιο κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση των τελευταίων χρόνων χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές ο υποψήφιος βουλευτής Βασίλης Ιωάννου, επισημαίνοντας ότι όλοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι στις 7 του Μάη, πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση.  «Η αποψινή παρουσία σας, παρόλο που δεν είναι μεγαλειώδης όπως των περασμένων ετών δείχνει όμως κάτι, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, είναι ενωμένο και θα ξαναγίνει δυνατό. Και σε πείσμα πολλών που διαδίδουν πολλά τις τελευταίες ημέρες, θέλω να σας πω με την ευθύνη ενός που ξέρει το Νομό, το ΠΑΣΟΚ στο Νομό θα είναι πρώτη δύναμη. Κι αυτό όχι γιατί εγώ και οι άξιοι συνυποψήφιοί μου κάναμε αγώνα, αλλά γιατί εσείς συνεχίζετε να στηρίζετε αυτή την παράταξη παρά τα λάθη και παρά τις παραλείψεις μας» τόνισε ο κ. Ιωάννου σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν πλήρη επίγνωση των λαθών που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο έχει τη διάθεση και μπορεί να κάνει και πάλι την Ελλάδα αυτοδύναμη χωρίς οικονομικές εξαρτήσεις, με κύρος και αξιοπιστία στην Ευρωζώνη.
«Δεν υπάρχουν ούτε εύκολες λύσεις, ούτε μαγικές συνταγές. Τα μεγάλα διλλήματα για όλους μας είναι συγκεκριμένα: Θέλουμε ν' αλλάξουμε την Ελλάδα μας, να την κάνουμε αυτοδύναμη χωρίς οικονομικές εξαρτήσεις, με κύρος και αξιοπιστία στην Ευρωζώνη; Θέλουμε ν' αφήσουμε πίσω όλα όσα μας οδήγησαν σ' αυτή την πολύμορφη κρίση και να κοιτάξουμε μπροστά με αισιοδοξία; Θέλουμε να προστατεύσουμε όσα με σκληρές θυσίες πετύχαμε και με ενότητα να ξεκινήσουμε τη πορεία Ανασυγκρότησης και Ανόρθωσης της χώρας ; Αν ναι , τότε με τη ψήφο μας μπορούμε να επιβάλλουμε την αναγκαία πολιτική σταθερότητα και να επιλέξουμε αυτούς που θέλουν και μπορούν ν' αλλάξουν τη μοίρα αυτού του τόπου και να ξαναδώσουν ελπίδα και προοπτική» τόνισε ο κ. Ιωάννου.
Για κρίση αξιών έκανε λόγο ο Δημήτρης Κατσιπανέλης υπογραμμίζοντας ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτικής θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από φαινόμενα του παρελθόντος που έχουν κουράσει και απογοητεύσει τους πολίτες. 
«Το μοντέλο που στηρίξαμε τόσα χρόνια και κάποιοι σήμερα θέλουν να το διατηρήσουν έχει χρεοκοπήσει. Ήταν ένα μοντέλο ψευδεπίγραφης ευδαιμονίας με δανεικά. Με υπερτροφικό κράτος, με δημόσιους υπαλλήλους οχτώ ταχυτήτων, με υπουργούς που ξέπλεναν εκατομμύρια ευρώ και αντίστοιχα γενικοί γραμματείς, δήμαρχοι, νομάρχες, διευθυντές, συνδικαλιστές, υπάλληλοι που ξέπλεναν μερικά εκατομμύρια και άλλοι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Υπήρχαν ιδιώτες ή άλλοι τάχα αυτοαπασχολούμενοι που δήλωναν πέντε έξι χιλιάδες ευρώ και διατηρούσαν κότερα, βίλες και πολυτελή αυτοκίνητα. Έτσι το δημόσιο χρήμα, χάθηκε στις μαύρες τρύπες των καταχραστών, των φοροκλεπτών, εις υγεία των κορόιδων του λαού. Αυτό το μοντέλο χρεοκόπησε! Αυτό το μοντέλο δεν μπορούμε εμείς οι νέοι άνθρωποι στην πολιτική να το υπηρετήσουμε. Αυτό το μοντέλο πρέπει να το ανατρέψουμε γιατί αυτό το μοντέλο μας οδήγησε στο μνημόνιο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσιπανέλης υπογραμμίζοντας ότι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η ψήφος είναι στάση ευθύνης απέναντι στις ατομικές και συλλογικές μας ανάγκες και προοπτικές, απέναντι στο μέλλον, τη νέα γενιά και τη χώρα.

Ο κ. Κατσιπανέλης αναφέρθηκε σε όσα δεν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια στην Πρέβεζα και σε όσα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η Πρέβεζα όπως και όλη η Ελλάδα οδηγήθηκε στην ύφεση και στην κρίση αφού η δεκαετία του 21ου αιώνα είναι ενδεικτική της απουσίας στρατηγικής, σπατάλης πόρων και κακοδιαχείρισης.
Στην Ομιλία της η κα Ράπτη χαρακτήρισε τις εκλογές της 6ης Μαΐου τις πιο σημαντικές στην χώρα τα τελευταία χρόνια και τόνισε ότι από το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θα κριθεί το μέλλον της πατρίδος μας σε μεγάλο βαθμό.
«Βρισκόμαστε σε περίοδο βαθιάς αλλαγής. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 θα σφραγίσουν αλλαγή σελίδας στο βιβλίο της ιστορίας. Η μεταπολίτευση που ξεκίνησε το '74, την Κυριακή αλλάζει σελίδα. Μπαίνουμε σε έναν άλλον κόσμο και επισήμως πια με τη βούλα του λαού, έτσι όπως θα αποτυπωθεί μέσα στην κάλπη» είπε η κα Ράπτη η οποία παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη σε αυτά τα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά υποστήριξε ότι λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν δουλεύουν .
Για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι η μόνη σοβαρή πρόταση στην παρούσα κατάσταση για την πατρίδα και η μόνη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα του χρόνου σε πρωτογενές πλεόνασμα.
Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο και κατηγόρησε ότι τον ενδιαφέρει μόνο το πώς θα γίνει Πρωθυπουργός και αδιαφορεί για τη σωτηρία της χώρα.

Κλείνοντας η κ. Ράπτη τόνισε πως δεν ντρέπεται που είναι ΠΑΣΟΚ και δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν . Είναι περήφανη που το ΠΑΣΟΚ έσωσε τη χώρα σ' αυτή την κρίσιμη κατάσταση και η μόνη λύση για τη χώρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ για να βγει η Ελλάδα το γρηγορότερο από την κρίση.

Δείτε σχετικό βίντεο.


\

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: