Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Μήνυμα του βουλευτή Δημήτρη Τσουμάνη στους ψηφοφόρους της εκλογικής περιφέρειας Πρέβεζας.



Φίλες και φίλοι, 


H αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές είναι στην κορύφωση της.

Είναι, ίσως, από τις κρισιμότερες εκλογές στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί εάν θα μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε επιτέλους από τον λασπώδη βυθό στον οποίο κολλήσαμε από καθαρή επιλογή του ΠΑΣΟΚ.

Μαγικές λύσεις δεν έχει κανείς. Πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή λαϊκή εντολή προς εκείνο τον πολιτικό  σχηματισμό που είναι έτοιμος να δημιουργήσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το αύριο και η έξοδος της χώρας από την κρίση. Η πορεία είναι δύσκολη και ο δρόμος ανηφορικός. 

Γι' αυτό χρειάζεται όσο ποτέ ειλικρίνεια και σύνεση. Στις 6 Μαΐου η ψήφος πρέπει να είναι ψήφος ελπίδας για ένα αύριο καλύτερο ιδιαίτερα για τα παιδιά μας.

Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία το μπορεί. Ξέρω ότι υπάρχει πολύς θυμός, αγανάκτηση, απόγνωση, ασφυξία, μελαγχολία και απόρριψη. Εάν ο θυμός, οδηγήσει σε ψήφο τιμωρίας-διαμαρτυρίας που δε θα ενδιαφέρεται για την επόμενη ημέρα, τότε από την 7η Μαΐου, η Ελλάδα θα πάρει οριστικά το δρόμο της καταστροφής.

 Αν ο τρόπος που θα ψηφίσουμε καθοριστεί από τη λογική, τότε μπορεί να ξεκολλήσουμε από την κρίση. Με πολύ κόπο, με πολύ προσπάθεια, και με ένα κυβερνητικό πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας, γύρω από το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς καλεί όλα τα κοινωνικά στρώματα να συσπειρωθούν.

 Η ανάκαμψη, η κοινωνική συνοχή, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και η ανάπτυξη. Αυτές είναι οι λέξεις - κλειδιά που πρέπει να γίνουν πράξη για να βγει η χώρα από τη βαθιά ύφεση στην οποία την έχει βυθίσει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Από την κάλπη πρέπει να αναδειχθεί ένας ισχυρός πολιτικός παίκτης ο οποίος θα είναι σε θέση να διαμορφώσει και να επιβάλει την Εθνική Συνεννόηση.

Σε ό,τι με αφορά, έχω ξεκινήσει ήδη τη δική μου προσπάθεια στο Νομό μας. Για τη δύσκολη αλλά δημιουργική αυτή διαδρομή μου μιλάμε κάθε μέρα και κάθε νύχτα. .κάθε ώρα.. όχι μόνο αυτές τις μέρες αλλά συνέχεια, όπως έκανα πάντα μέχρι τώρα όπως θα κάνω και πάλι!! Θα ζητάω τη γνώμη σας, τη συμβουλή σας, τη διορθωτική σας παρέμβαση για να γίνομαι πιο δημιουργικός πιο έμπειρος και πιο χρήσιμος για τον τόπο μας.

Καλή δύναμη σε όλους μας, καλό κουράγιο και καλή νίκη για να βγει ο τόπος από τα σημερινά δραματικά αδιέξοδα.


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ

ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: