Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Με επιτυχία διοργανώθηκαν τα Ανθεστήρια 2012 στην Πρέβεζα.


Το ραντεβού είχε κλειστεί για την Πρωτομαγιά, ωστόσο οι εκλογές ανέβαλαν για λίγο τη μεγάλη γιορτή των λουλουδιών που διοργάνωσε και πραγματοποίησε το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας χθες το απόγευμα στην Πρέβεζα και αν κρίνουμε από την ανταπόκριση και τη συμμετοχή του κόσμου τα Ανθεστήρια 2012 σίγουρα θα έχουν και συνέχεια.

Η πλατεία Ανδρούτσου είχε πλημμυρίσει με δεκάδες ανοιξιάτικα χρώματα και μυρωδιές από το απόγευμα της Παρασκευής που ξεκίνησε η ανθοκομική έκθεση και χθες πλημμύρισε και από τα χαμόγελα και τα γέλια εκατοντάδων παιδιών, τα οποία συμμετείχαν με ιδιαίτερο κέφι στα Ανθεστήρια.

Μικροί μαθητές από το Καραμάνειο Νηπιαγωγείο ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στη ζωγραφική ενώ οι μικροί φίλοι από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού έδωσαν το δικό τους χρώμα στη γιορτή παρουσιάζοντας ένα μικρό θεατρικό δρώμενο με δυνατά μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε με τα χορευτικά του συλλόγου ρυθμικής γυμναστικής «ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ» της Βάσως Ζαντραβέλη και του εργαστηρίου χορού της Θεοφανώς Τουλούκογλου, ενώ το δικό της τόνο έδωσε στην εκδήλωση η ομάδα της Μαριέττας Γκούμα με τις ομαδικές χορογραφίες zumba.

Το χορευτικό του δήμου Πρέβεζας και ο χορευτικός όμιλος «Πρέβεζα» του Γιάννη Θάνη έβαλαν μια παραδοσιακή πινελιά στη βραδιά, ενώ ταυτόχρονα ο κ. Χρήστος Κλοτζάρης πρόβαλε με τον προτζέκτορά του, δημιουργίες του και στιγμιότυπα της Πρέβεζας δίνοντας περισσότερο ανοιξιάτικο φως στη γιορτή των λουλουδιών.

Αμέσως μετά το μουσικό συγκρότημα των faded sun, που αποτελείται από παιδιά από την Πρέβεζα, έβαλαν τη δική τους μουσική ροκ σφραγίδα στην εκδήλωση και η βραδιά έκλεισε με δύο ακόμη Πρεβεζάνους καλλιτέχνες, τον Ντίνο Γιαννακό και τον Βασίλη Τζίμα.

Η Πλατεία Ανδρούτσου για περίπου 3 ώρες παρέμεινε γεμάτη με παιδιά και κόσμο που ήθελε να γιορτάσει λίγο διαφορετικά, και αυτό το Καρναβαλικό Κομιτάτο το πέτυχε.
Αναμφίβολα αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και την επόμενη χρονιά ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει και μεγαλύτερη ανταπόκριση από τους τοπικούς φορείς προκειμένου τα Ανθεστήρια να πάρουν μια άλλη διάσταση και γιατί όχι, να αποτελέσουν θεσμό για την πόλη και πόλο έλξης για επισκέπτες στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Δείτε σχετικό βίντεο.


www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: