Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ένας Πρεβεζάνος στο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.



Επιλέχθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά στην 4η θέση του Ψηφοδέλτιου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δρ. Ηλίας Κονοφάγος, γιος του αείμνηστου Πρεβεζάνου πολιτευτή και ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Κονοφάγου συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Κονοφάγος είναι Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του Ελβετικού Ομόσπονδου Πολυτεχνείου της Λοζάνης.

Είναι Διδάκτωρ της Ecole Centrale Paris και της Σχολής του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, ενώ διετέλεσε στέλεχος των εταιριών Total, Mobil North Sea, ΔΕΠ Α.Ε., ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., ΕΛΠΕ Α.Ε.

Πρώην διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.», θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα «μυαλά» στο επιστημονικό πεδίο της έρευνας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με δημοσιεύματα αρκετών ιστοσελίδων, επέλεξε τον κ. Κονοφάγο, θέλοντας να δείξει την αποφασιστικότητά του στο θέμα της ανακήρυξης ΑΟΖ στα χωρικά μας ύδατα. Ο Δρ. Ηλίας Κονοφάγος έχει κάνει αμέτρητες διαλέξεις και έρευνες για το θέμα της ΑΟΖ και θεωρείται ένα από τα καταλληλότερα πρόσωπα για να συμβάλλει στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής.
Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Η. Κονοφάγος, γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Το βιογραφικό του είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό: Διπλωματούχος Μηχανικός της Ecole Centrale de Paris (1936). Διδάκτωρ του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, αρχιμηχανικός της «Γαλλικής Εταιρίας Μεταλλείων Λαυρίου» (1937-1955), αρχιμηχανικός μεταλλουργείων «Εταιρ. Λιπασμάτων» και Λαρύμνης (1956-1960), καθηγητής της Μεταλλογνωσίας από το 1963 του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Κοσμήτωρ της Σχολής Χημικών Μηχανικών 1970-1973 και Πρύτανις του Πολυτεχνείου κατά τα έτη 1973-1974.
Κατά την «Εξέγερση του Πολυτεχνείου» εναντίον της Δικτατορίας (14-18 Νοεμβρίου 1973), ως Πρύτανις, μαζί με ολόκληρη τη Σύγκλητο, διακήρυξαν το απαραβίαστο του ακαδημαϊκού ασύλου. Το 1974 εξελέγη Βουλευτής Πρεβέζης και συμμετείχε στην Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή ως υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας (1974-1977). Συνέγραψε επιστημονικά συγγράμματα Μεταλλογνωσίας και δημοσίευσε πολλές ερευνητικές εργασίες πάνω στη Μεταλλογνωσία και τη Μεταλλουργία. Ανακοίνωσε στις Ακαδημίες Αθηνών και Παρισίων έρευνές του, στο χώρο της Αρχαιολογίας και της Τεχνικής των μετάλλων. Δημοσίευσε επίσης, με το ψευδώνυμο Κ. Λότρης, λογοτεχνικά έργα, δύο σε πεζό και δύο σε ποιητικό λόγο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: