Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025

Λύκοι κατασπαράζουν μοσχάρια – Οι κτηνοτρόφοι μόνοι τους στον εφιάλτη

Μπορεί να ‘ναι 2025, αλλά στην Αιτωλοακαρνανία η πραγματικότητα θυμίζει Μεσαίωνα. Αγέλες λύκων, αποθρασυμένες από την πλήρη απουσία ελέγχου και μέριμνας, κατεβαίνουν ανενόχλητες ακόμα και κοντά σε χωριά, σπέρνοντας τον όλεθρο σε κοπάδια και ψυχές.

Το Περδικάκι Αμφιλοχίας γράφει ξανά ματωμένο κεφάλαιο στην ιστορία της εγκατάλειψης. Μέσα σε δύο μέρες, οι λύκοι πρώτα θανάτωσαν  30 αιγοπρόβατα και χθες το ξημέρωμα κατασπάραξαν πέντε νεαρά μοσχάρια. Ζώα μεγαλωμένα με ιδρώτα, δανεικά και αναστεναγμούς. Ζώα που για τους περισσότερους κατοίκους είναι ψωμί και περηφάνια.  Οι κτηνοτρόφοιοι αληθινοί, όχι αυτοί με τις φουσκωμένες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις βοσκήσιμες ψευδαισθήσεις στα χαρτιά, στέκουν για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές.

Και το ερώτημα, τόσο απλό όσο και άβολο. Πόσα κοπάδια πρέπει ακόμα να χαθούν; Πόσες φορές να ζητήσουν βοήθεια αυτοί οι άνθρωποι για να τους δουν; Η απάντηση, αν κρίνουμε από την αδράνεια, μοιάζει ξεκάθαρη, όσες και να είναι, είναι… αόρατοι.


https://e-maistros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: