Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Κοκορέτσι στη σούφλα για το Πάσχα - όλη η διαδικασία βήμα βήμα. ΒΙΝΤΕΟ

Το κοκορέτσι συνοδεύει πάντα το αρνί του Πάσχα και συνήθως σερβίρεται ως ορεκτικό, κομμένο σε φέτες. 

Το κοκορέτσι κι η γαρδούμπα ήταν γεύση γνωστή από την αρχαιότητα και τα χρόνια του Ομήρου. Οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν από τότε το σημερινό κοκορέτσι και το ονομάτιζαν "πλεκτή" λόγω της πλέξης που έχει ολόγυρά του. 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι παρασκευής του κοκορετσιού. 

Στον Εμπεσό του ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, μας υποδέχεται ο Παύλος, λάτρης του καλού φαγητού, και μας περιγράφει πώς φτιάχνει εκείνος για την οικογένειά του και τους φίλους του, το κλασικό κοκορέτσι της Λαμπρής. 

Καλό Πάσχα με υγεία!

Βίντεο: Ανδρέας Κουτσοθανάσης


Δεν υπάρχουν σχόλια: