Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Επίσημα δεν γνωρίζουν στην Πρέβεζα, αλλά παρασκηνιακά πιέζουν…

Επισήμως δηλώνουν άγνοια οι αρχές της Πρέβεζας, όμως τις τελευταίες ώρες γίνονται έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και παρεμβάσεις για να αποτραπεί η λειτουργία κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο Κονκουρή. Το στρατόπεδο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και μετά τις αυτοψίες από κλιμάκια του Υπουργείου Άμυνας κρίθηκε κατάλληλο για μία τέτοια χρήση. Μάλιστα φαίνεται ότι όλα κινούνται με πολύ ταχείς ρυθμούς και με προοπτική να διαμορφωθούν υποδομές για την φιλοξενία τουλάχιστον 1000 ατόμων.
Οι τοπικές αρχές της Πρέβεζας δηλώνουν επίσημα ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση για την συγκεκριμένη εξέλιξη.
Όμως τις τελευταίες ώρες εξελίσσεται ένα έντονο παρασκήνιο με συνεχή τηλεφωνήματα και παρεμβάσεις προς το γραφείο του Αλκιβιάδη Στεφανή.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι φορείς της Πρέβεζας ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι ακατάλληλο καθώς είναι κοντά στον αστικό ιστό ενώ ένα τμήμα του «κόβεται» στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης της εισόδου της πόλης και παράκαμψης του αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης.
Προφορικά δίνεται η υπόσχεση ότι το θέμα θα επανεξεταστεί κάτι που φαίνεται ότι έχει καθησυχάσει τις τοπικές αρχές επισήμως όμως το μόνο που υπάρχει είναι το έγγραφο για την καταλληλότητα του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: