Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Ζημιές στην Αγ. Παρασκευή Πραμάντων από φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι
Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πραμάντων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, η οποία κατέστρεψε το μισό ξυλόγλυπτο τέμπλο και προκάλεσε και άλλες φθορές μικρότερης σημασίας, οι οποίες και θα καταγραφούν τις επόμενες ημέρες. 
Η πυρκαγιά έσβησε με την επέμβαση των κατοίκων αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία όμως έφτασε μετά από αρκετή ώρα, λόγω της μεγάλης απόστασης.
«Είναι ένα γεγονός πολύ θλιβερό και σοκαριστικό για όλους τους Πραμαντιώτες. Η Αγία Παρασκευή είναι σημείο αναφοράς για όλους μας και άμεσα ξεκινούν οι ενέργειές μας για την αποκατάσταση όλων των ζημιών και την επαναφορά του Ιερού Ναού στην πρότερη κατάστασή του. Θα χρησιμοποιηθούν οι καλύτεροι στο είδος τους μηχανικοί, τεχνίτες και συντηρητές. Είχα ήδη τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Μητροπολίτη Άρτας και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ενώ θα ενημερωθούν άμεσα οι Υπηρεσίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων, αφού ο Ιερός Ναός είναι χαρακτηρισμένος ως μνημείο. Αν χρειαστεί, στο προγραμματισμένο ταξίδι μου στην Αθήνα, θα έχω συναντήσεις με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης  Σεντελές.
Και με αφορμή το δυσάρεστο αυτό γεγονός, επανέφερε το πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής για την εγκατάσταση ενός Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην έδρα του Δήμου, η οποία είναι η πλέον απομακρυσμένη έδρα Δήμου στο Νομό Ιωαννίνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: