Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Οι επίλεκτοι της Ηπειρώτικης μουσικής στην κοπή της πίτας των Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, τίναξαν την μπάνκα, όλα τα λεφτά!!!


«Μικρό» και το στάδιο της Δροσούπολης για να χωρέσει ο σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018. Υπερθέαμα και πλήθος κόσμου στην κοπή  της πίτας. 



Παρακάτω ακολουθεί αφιέρωμα που περιέχει 470 φωτογραφίες από την εκδήλωση .

Πως μια τυπική κοπή πίτας ενός Συλλόγου μεταμορφώνεται σε μια ανεπανάληπτη εκδήλωση που σφύζει από παλμό, δύναμη και ζωντάνια; Πως μια εθιμοτυπική εκδήλωση μετατρέπεται σε ένα παραδοσιακό πανηγύρι από εκείνα που κάθε τόπος ονειρεύεται; Πως ένα συνηθισμένο γεγονός γίνεται υπερθέαμα ήχου και παράδοσης; Την απάντηση μπορεί να τη δώσει προφανώς ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, ο οποίος δεν κατάφερε να συνδυάσει απλώς όλα τα προηγούμενα αλλά και να γεμίσει το κλειστό στάδιο της Δροσούπολης με πλήθος κόσμου σε μια απλή, κατά τα άλλα, κοπή πίτας.

Σε ένα παραδοσιακό πανηγύρι της Ηπείρου, όπου οι καλεσμένοι τρώνε, πίνουν και γλεντάνε με την ψυχή τους, συμμετείχαν 1300 και πλέον άτομα που άρχισαν να φτάνουν κατά κύματα στο στάδιο, αρκετή ώρα πριν ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ κηρύξουν την έναρξη της εκδήλωσης. Οι Ηπειρώτες όχι μόνο των Άνω Λιοσίων και του δήμου Φυλής, ακόμα και όμορων δήμων, πήραν μέρος σε μια εκδήλωση που, κατ΄ όνομα, μόνο διέθετε τα χαρακτηριστικά ενός κοινότοπου εθίμου.
Η παρουσία αρκετών από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της ηπειρώτικης παράδοσης (Πέτρο-Λούκας Χαλκιάς, Σταύρος Καψάλης, Σάββας Σιάτρας, Γιάννης Καψάλης Κώστας Μήτσης), η πάνδημη συμμετοχή των Ενώσεων Ηπειρωτών, τα ιδιαίτερα χορευτικά δρώμενα και το κατάμεστο στάδιο καθιστούν το σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων έναν από τους πλέον κυρίαρχους της χώρας και επιβεβαιώνουν, με τον πιο καταλυτικό τρόπο, την καταξίωση που απολαμβάνει σε πανελλαδικό επίπεδο.
Εξαιρετικά και τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, από τα πιο αρχάρια μέχρι το επαγγελματικό τμήμα ενώ το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου κέρδισε δίκαια το δρώμενο με τους γανωτήδες.
Τίμησαν με την παρουσία τους, ο υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, βουλευτές, κλιμάκιο της Πανηπειρωτικής, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο κ. Κώστα Κωνή, ο δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς συνοδευόμενος από πολλούς δημοτικούς συμβούλους, ο δήμαρχος Δήμου Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος και άλλοι πρόεδροι
και μέλη αποδημικών Συλλόγων που είμαι σίγουρος ότι θα τους αναφέρει ο Σύλλογος στο Δελτίο Τύπου που  θα εκδώσει








































































































































































































































































































































































































































Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: