Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

"Παράθυρο" στη Γερμανική αγορά για τα αγροτικά προϊόντα της Περιφέρειας Ηπείρου




Στην Έκθεση «Food and Life», η οποία πραγματοποιήθηκε από 23 έως 27 Νοεμβρίου 2016 στο Μόναχο της Γερμανίας, συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της για την προβολή και προώθηση των αγροτικών της προϊόντων σε μεγάλες αγορές - στόχους του Εξωτερικού.

Η συγκεκριμένη Έκθεση θεωρείται από τις σημαντικότερες της Ευρώπης, καθώς φέτος οι επισκέπτες της ξεπέρασαν τις 150.000, από τους οποίους ένας σημαντικός αριθμός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει, αλλά και να αγοράσει επιλεγμένα Ηπειρωτικά προϊόντα. Αξιοσημείωτο ήταν επίσης το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι απόδημοι- συμπατριώτες μας, οι οποίοι συνεχάρησαν την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία της και τις επιχειρήσεις για την παρουσία τους.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, διοργανώθηκε show μαγειρικής, όπου η βραβευμένη chef Ευαγγελία Καρκαμπίτσα, από την Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων, μαγείρεψε με τα ηπειρωτικά προϊόντα πρωτότυπες συνταγές, τις οποίες και γεύτηκαν οι παρευρισκόμενοι. Αμέσως μετά ακολούθησε, πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από το Συγκρότημα της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου, το οποίο απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επαφών που έλαβαν χώρα στο Περίπτερο της Ηπείρου, συγκαταλέγεται η επίσκεψη της Εμπορικής Ακολούθου και Αντιπροξένου του Ελληνικού Προξενείου Μονάχου κ. Χριστίνας Στεφανίδου και η ανταπόδοση αυτής από τα μέλη της αποστολής στο Προξενείο.

Επίσης τα στελέχη της Περιφέρειας που συνόδευαν την αποστολή, είχαν συναντήσεις με εισαγωγείς της Γερμανίας, με τους οποίους έγινε αλληλοενημέρωση για τη διευκόλυνση και περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών Ηπειρωτικών αγροτικών προϊόντων προς τη Γερμανική αγορά.
Οι εταιρείες που έλαβαν μέρος στην Έκθεση, φιλοξενούμενες στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν οι εξής: ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΣΟΒΙΤΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΑΤΣΩΡΑΣ, ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗ, ΟΡΕΙΝΗ ΓΗ, ΜΕΛΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΓΗΣ, ΒΟΤΑΝΑ ΚΟΜΙΝΗ, ΜΟΝΟΛΙΘΙ, ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙ, ΟΥΖΟ ΡΟΥΜΠΟΥ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ, ΑΙΘΕΡΑΙΑ ΕΛΑΙΑ ΚΙΤΣΟΣ, ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΒΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ PARAGAEA, ΚΤΗΜΑΤΑ ΕΥΔΟΞΙΑ,ΟΥΖΟ ΤΟ ΜΥΘΙΚΟΝ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ EPERION KAI EΛΑΙΟΛΑΔΟ UNIQUE

romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: