Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Με απλή αναλογική οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;


Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αλλά μετά από συζήτηση πρώτα από όλα με τις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης και με τα όργανά της.


Ειδικότερα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews” και στην ερώτηση αν η απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση μπορεί να εφαρμοστεί από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση απάντησε:

«Η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο πλαίσιο μιας ριζοσπαστικής μεταρρύθμισς του «Καλλικράτη» θα απελευθερώσει δυνάμεις, θα λειτουργήσει εξυγιαντικά και θα ενθαρρύνει μια νέα κουλτούρα ευρύτερων συναινέσεων σε τοπικό επίπεδο. Όλα αυτά,όμως, πρέπει να συζητηθούν πρώτα απ΄ όλα με τις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης και τα όργανά της».

Σε ότι αφορά στον τρόπο εκλογής δημάρχου, αν θα είναι δηλαδή έμμεση, ή και με χωριστά ψοφηδέλτια ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: «Θέτετε ένα κρίσιμο ερώτημα που οφείλουμε να εξετάσουμε σε βάθος λαμβάνοντας υπόψη την Αυτοδιοικητική πραγματικότητα και παράδοση στη χώρα μας.


localit.gr
http://airetos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: