Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αποδήμων Άνω Δρόπολης «Οι Σελλοί»


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη,24 Φεβρουαρίου 2015,στα γραφεία της Π.Σ.Ε. μεταξύ των μελών του Προεδρείου της ΠΣΕ Σωτήρη Κολιούση, Αλέξανδρου Λαμπρίδη και Σπύρου Τζίμα και της Προέδρου  Ηλέκτρας Κίκη και μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας Άνω Δρόπολης «Οι Σελλοί». 

Εποικοδομητική συζήτηση αναπτύχθηκε γύρω από ζητήματα που άπτονται των Βορειοηπειρωτών, τόσο της διασποράς , όσο και όσων ζουν στη Βόρειο Ήπειρο , για τα οποία η ΠΣΕ από κοινού με την Ομοσπονδία Άνω Δρόπολης «Οι Σελλοί» είχε αποστείλει στο εγγύς παρελθόν υπομνήματα διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία. 
Εκτενέστερα αναφέρθηκαν σε θέματα μείζονος σημασίας όπως είναι η διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ των Ομογενών, το ιδιοκτησιακό καθεστώς που σχετίζεται με την υφαρπαγή των περιουσιών από Αλβανούς με πλαστούς ιδιοκτησιακούς τίτλους, η διακοπή της λεωφορειακής γραμμής Αθήνα ς- Αργυροκάστρου, Αθήνας - Αγίων Σαράντα και Αθήνας - Χιμάρας, καθώς και το εκπαιδευτικό. 


Σε κλίμα κοινής συνεργασίας ,για θέματα βαρύνουσας σημασίας των Βορειοηπειρωτών, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Ημερίδα από κοινού με την Ομοσπονδία «Οι Σελλοί», όπου θα συζητηθούν τα ανωτέρω και άλλα πολλά ζητήματα που ταλανίζουν τους Βορειοηπειρώτες. 

Εν κατακλείδι, αφού υπήρξε από την Ομοσπονδία σαφής αποστασιοποίηση και καταδίκη περσινών ενεργειών μειοψηφιών εν ονόματι αλλά και εν αγνοία της, σε περυσινή εκδήλωση της Π.Σ.Ε ,που έγιναν αντίθετα στη βούληση της διοργανώτριας και κατά παράβαση των κανόνων, αποφασίστηκε και η συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος της Ομοσπονδίας «Οι Σελλοί» στην κορυφαία εκδήλωση των Ηπειρωτών, στην Πίτα του Ηπειρώτη που θα λάβει χώρα στις 1 Μαρτίου 2015 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Τo Γραφείο Τύπου της  Π.Σ.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: