Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Όλο το παρασκήνιο για τον εντοπισμό του Πρεβεζάνου «φοροφυγά» real estate

kipeftika

Πολύς λόγος έγινε για τον Πρεβεζάνο φοροφυγά που ασχολείται με το real estate, έτσι όπως προέκυψε από το μηνιαίο δελτίο τύπου που εκδίδει το ΣΔΟΕ για τον εντοπισμό φοροφυγάδων.
Αποκαλύπτουμε σήμερα όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης αυτής, αφενός για να μην θεωρούνται όλοι ύποπτοι και αφετέρου για να γνωρίζουν οι αναγνώστες του Prevezaposto  τι πραγματικά συμβαίνει.

Ο εντοπισμός του θεωρούμενου ως φοροφυγά που ασχολούνταν με το real estate έγινε από το ΣΔΟΕ όταν η υπηρεσία αυτή ασχολήθηκε με την υπόθεση πλαστών και εικονικών τιμολογίων Πρεβεζάνου επιχειρηματία που ασχολούνταν με τις μεταλλικές κατασκευές στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας, του Π.Π., ο οποίος όμως έπεσε έξω στις επιχειρήσεις του και έκτοτε έχει δικαστικές περιπέτειες.

Το ΣΔΟΕ του έχει επιβάλει πρόστιμα συνολικού ποσού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, που όμως δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ από το Ελληνικό δημόσιο, καθώς ο άνθρωπος αυτός είχε απανωτές οικονομικές αποτυχίες από δουλειές που έκανε και από κάποιες από αυτές δεν εισέπραξε. Ανάμεσα στα τιμολόγια που ελέγχθηκαν βρέθηκε και ένα τιμολόγιο αξίας 163.000 ευρώ που αφορούσε αγορά μηχανημάτων συσκευασίας αγροτικών προϊόντων από Ολλανδική εταιρία στο όνομα του μεσίτη real estate.

Τα μηχανήματα αυτά δόθηκαν στον Π.Π. που είχε αναλάβει εργολαβικά το στήσιμο αλλά και τον εξοπλισμό αγροτικού συνεταιρισμού της Πρέβεζας στην ΒΙΠΕ. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πρέβεζας στον οποίο πρόεδρος είναι ο κ.Χριστόφορος Καβαδίας και πριν ήταν πρόεδρος ο κ.Ιωάννης Σολδάτος, καθώς αυτός ο συνεταιρισμός προμηθεύτηκε τα μηχανήματά του με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες από την Ελλάδα. Πρόκειται για άλλον συνεταιρισμό ο οποίος είχε αναθέσει την μελέτη-κατασκευή στον συγκεκριμένο επιχειρηματία ο οποίος όμως ατύχησε επαγγελματικά και έχει υποστεί οικονομική καταστροφή. Ο αγροτικός συνεταιρισμός δεν εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση που αφορούσε τον κατασκευαστή και τον μεσίτη που φαίνεται να προμηθεύτηκε τα μηχανήματα από την Ολλανδία.



Ο επιχειρηματίας δεν εμφάνισε τιμολόγιο αγοράς από τον ασχολούμενο με το real estate μεσίτη και έκοψε δικό του τιμολόγιο συνολικού ποσού 1.360.000 ευρώ που περιελάμβανε όμως και άλλες εργασίες, αλλά και την προμήθεια προς τον συνεταιρισμό των συγκεκριμένων μηχανημάτων συσκευασίας οπωροκηπευτικών.
Έτσι σήμερα ελέγχθηκε και θεωρήθηκε φοροφυγάς ο μεσίτης ο οποίος δεν ασχολείται πλέον με μεσιτικές εργασίες, επειδή έλαβε τιμολόγιο αγοράς από την Ολλανδία αλλά δεν εμφάνισε τιμολόγιο πώλησης στον επιχειρηματία.
Το ποσό από την αρχική τιμή αγοράς μέχρι το δεύτερο τιμολόγιο που βρέθηκε στα αρχεία του επιχειρηματία, εμφανίζει διαφορά ποσού 1.200.000 ευρώ. Και αυτό το ποσό χρεώνεται ως ελεγκτέο που δεν δηλώθηκε πουθενά και δεν φορολογήθηκε, με αποτέλεσμα να θεωρείται φοροφυγάς ο πρώην μεσίτης για αυτό το ποσό.
Σημειωτέον ότι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί απαλλάσσονται από το ΦΠΑ και ακόμη και αν είχε κοπεί τιμολόγιο κανονικό δεν θα υπήρχε θέμα μεγάλου κόστους για τον μεσίτη. Θα φορολογούνταν μόνο για το κέρδος του το οποίο όμως θα ήταν πολύ μεγάλο αφού θα ξεπερνούσε το 1.000.000 ευρώ έτσι όπως θα έπρεπε να εμφανιστεί.
Ας πρόσεχε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: