Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μπακαλιάρος φιλέτο με πουρέ σελινόριζας



Yλικά για 4 μερίδες
4 φιλέτα μπακαλιάρου με δέρμα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 mel λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι φρέσκια κρέμα
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
1 σελινόριζα
100 γρμ. Αρακάς
100 γρμ. Καρότα κομμένα σε κυβακια
2 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζανάκι γάλα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε και βράζετε σε αλατισμένο νερό τη σελινόριζα μέχρι να μαλακώσει καλά.
Την περνάτε από το μπλέντερ και προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο και το αλατοπίπερο.
Σε τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Τσιγαρίζετε μέσα τα φιλέτα βακαλάου για 3-4 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σβήνετε με το κρασί, περιχύνετε τη κρέμα και βάζετε το θυμάρι.
Σε πιάτο αδειάστε την σάλτσα με τα χορταρικά , το φιλέτο πάνω και τον πουρέ της σελλινόριζας .





Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: