Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Νέα Νεροτριβή στην Πλατανούσα



Του Κώστα Μπατσή

Κάποτε στην Πλατανούσα υπήρχαν εφτά Νερόμυλοι με ισάριθμες Νεροτριβές που κάλυπταν τις ανάγκες όχι μόνο των ντόπιων αλλά και κατοίκων κοντινών χωριών. Σήμερα όμως δεν έχει απομείνει τίποτα απ΄αυτές εκτός του νερού που αναβλύζει και κυλάει αδιάκοπα και πλουσιοπάροχα από τις πηγές του Ξηροβουνίου, δροσίζοντας και ποτίζοντας ανθρώπους, ζώα, πουλιά, αγροτικές καλλιέργειες.
Η απουσία Νεροτριβής, τόσο απαραίτητη για τους Πλατανουσιώτες, ανάγκαζε πολλούς από τους κατοίκους να καταφεύγουν σε διπλανά χωριά με Νεροτριβές προκειμένου να πλένουν τα βαριά-χειμωνιάτικα σκουτιά τους, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία και έξοδα.


Στο πρόβλημα αυτό ήρθε να δώσει λύση ο αεικίνητος και αγαπητός συγχωριανός μας κ. Δημήτρης Τσιλογιάννης, αντιδήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, ο οποίος με πρωτοβουλία του και ενέργειές του προς την Περιφέρεια Ηπείρου, εξασφαλίστηκε ποσό 50.000 ευρώ για τη δημιουργία νέας Νεροτριβής στην Πηγή Γκούρας,απ΄όπου αναβλύζει άφθονο νερό από την οποία υδρεύεται και το χωριό μας.
Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και η Νεροτριβή να είναι έτοιμη έως το τέλος του χρόνου.


Και αυτό χάρη στις επίμονες προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Τσιλογιάννης, αλλά και στην άμεση ανταπόκριση και ικανοποίηση του αιτήματος εκ μέρους του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος έχει αποδείξει επανειλημμένα την ευαισθησία και αρωγή του σε αιτήματα που στόχο έχουν την καλυτέρευση της διαβίωσης των κατοίκων όλης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: