Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Νέες επιδρομές για αρωματικά, νέες συλλήψεις στη Φούρκα

ΦΩΤΟ- Νέες επιδρομές Αλβανών στην Φούρκα για την συλλογή αρωματικών φυτών, νέες συλλήψεις από την Αστυνομία. Κι αυτή την φορά στόχος των δραστών ήταν το "δρακάκι" γνωστό και ως λουλούδι του Δαρβίνου, το οποίο πωλείται πανάκριβα στις αγορές της Ευρώπης, ειδικά της Γερμανίας. Οι Αλβανοί ήταν πλήρως εξοπλισμένοι. "Θέριζαν" το σπάνιο αρωματικό και στην συνέχεια το άπλωναν σε πρόχειρες κατασκευές προκειμένου να ξηρανθεί και να το φορτώσουν σε τσουβάλια. Στο σημείο επίσης είχαν στήσει και σκηνές, όπως συνηθίζουν να κάνουν τον τελευταίο καιρό και σε άλλα σημεία του Γράμμου.
Στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθησαν οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, μη νόμιμοι μετανάστες, ηλικίας 36 έως 25 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της παράβασης της δασικής νομοθεσίας, της κατοχής λαθραίου καπνού και παραβάσεων της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς στην παραπάνω περιοχή, να περισυλλέγουν και να κατέχουν προς αποξήρανση στο έδαφος, ποσότητα αρωματικού - φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους 79 κιλών και εξακοσίων 600 γραμμαρίων.
Στην κατοχή του 25χρονου δράστη, βρέθηκε επιπρόσθετα και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους (910) γραμμαρίων ενώ σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στην Ελληνική Επικράτεια.
Η ποσότητα του θεραπευτικού φυτού κατασχέθηκε.
Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: