Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Έκλεισε από υπερχείλιση ο δρόμος προς Τσεπέλοβο, κατολισθήσεις στη Θεσπρωτία, προβλήματα από τις βροχές


Επί ποδός βρίσκεται σύσσωμος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ο οποίος ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα σε προβλήματα που ανακύπτουν το ένα μετά το άλλο, από την συνεχιζόμενη κακοκαιρία.
Το πιο σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο δρόμο προς το Τσεπέλοβο καθώς υπερχείλισε το ποτάμι στη γέφυρα του Κόκορη και ο δρόμος έκλεισε. Τα ΙΧ δεν μπορούν να διέλθουν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση ούτε προς το Τσεπέλοβο αλλά ούτε και προς τα Γιάννινα.
Τα νερά του ποταμού έχουν καλύψει τον δρόμο με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να μένουν ακινητοποιημένα από τις δυο πλευρές.


Κατολισθήσεις και καταπτώσεις διαδέχονται η μία την άλλη ενώ περιορισμένα είναι τα προβλήματα από πλημμύρες.
Λόγω καταπτώσεων και μεταφοράς φερτών υλικών έκλεισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο δρόμος από τους Φιλιάτες προς το χωριό Πλαίσιο.
Επί τόπου βρίσκονται μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας τα οποία απομακρύνουν χώματα και πέτρες. Εξ αιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης και του σκότους είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος που έχει προκληθεί.


Προβλήματα κατολισθήσεων σημειώνονται σε ολόκληρη την επαρχία Φιλιατών.
Τις τελευταίες ώρες αντιμέτωπη με την υπερχείλιση του ποταμού είναι η Λαγκάδα Κόνιτσας, ενώ μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας δουλεύουν προκειμένου να σώσουν γέφυρα στο Παλιοσέλι η οποία απειλείται από τα ορμητικά νερού του ποταμού.
Βράχια έχουν πέσει στην Ανατολική και ήδη κινούνται μηχανήματα για την απομάκρυνσή τους.
Συνεχείς είναι οι καταπτώσεις στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων Αθηνών, στο ύψος του Τερόβου, όπως και στο σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου.
Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων παραμένουν σε εγρήγορση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: