Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Απίστευτο κι όμως αληθινό


Είναι αυτό που συμβαίνει στο περιφερειακό ιατρείο του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλατανούσσας, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Πριν από χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού παραχώρησε χώρο στον πρώτο όροφο του κτηρίου του Συλλόγου,  για να στεγαστεί το ιατρείο και για να  μένει δωρεάν ο εκάστοτε αγροτικός γιατρός.
Τον τελευταίο καιρό επισκέπτεται   αγροτικός γιατρός από το κέντρο υγείας Πραμάντων μια φορά την εβδομάδα για δύο ώρες και εξυπηρετεί συγχρόνως και τα διπλανά χωριά Μονολίθι και Δαφνωτή.
Είναι δυνατόν να επαρκούν αυτές οι ώρες για τρία χωριά και ειδικά το καλοκαίρι που ο κόσμος τριπλασιάζεται;
Πολλές φορές οι κάτοικοι που μένουν σε απομακρυσμένα σημεία και συνοικισμούς  από το κέντρο του χωριού, είναι αναγκασμένοι να περπατήσουν  πάνω από τρία χιλιόμετρα για να φτάσουν στο ιατρείο του χωριού με κρύο ή ζέστη και ο γιατρός να έχει φύγει,  αφήνοντας ένα σημείωμα ότι θα έρθει την επόμενη εβδομάδα.
Έλεος πια!
Οι πολιτικοί του νομού που γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει,  τι κάνουν;
Το μόνο που ξέρουν καλά είναι να πηγαίνουν κάθε τέσσερα χρόνια να τους τάζουν λαγούς με πετραχήλια για να βολευτούν για τα καλά στη Βουλή.
 Ξύπνα καημένε ραγιά να δεις ποιοι σε κυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια, γιατί οι καιροί έχουν γυρίσματα και οι Ηπειρώτες ξέρουν και τιμωρούν.
Τα σχόλια δικά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: