«Γευόμαστε την Ήπειρο».
Από την Αδελφότητα των απανταχού Κραψιτών
της Αθήνας και με τη συμμετοχή της Λέσχης
Αρχιμαγείρων Ελλάδος «Chef’s Club”.
Διαγωνισμός ηπειρώτικης κουζίνας το
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 19.00', στο
οίκημα της Αδελφότητας, Ηπείρου και
Αγίου Δημητρίου, πλατεία Βελουχιώτη,
Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι).
Η
Αδελφότητα των Απανταχού Κραψιτών
Αθηνών (Κράψη, Ανατολική, Δρίσκος)
του νομού Ιωαννίνων, με έδρα την οδό
Ηπείρου 41 στον Άγιο Δημήτριο, διοργανώνει
εκδήλωση το Σάββατο 16/12/2017 στις 19:00 με
θέμα:
1ος διαγωνισμός ηπειρώτικης
κουζίνας
«Γευόμαστε την Ήπειρο»
Πρόκειται
για εκδήλωση γευσιγνωσίας οι συμμετέχοντες
θα μαγειρέψουν πιάτα από την Ήπειρο, τα
οποία στη συνέχεια θα κριθούν και θα
βραβευθούν από τους εκπροσώπους της
Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος «Chef’s
Club”.
Στην συνέχεια, τα πιάτα αλμυρά
και γλυκά θα τοποθετηθούν σε ένα μεγάλο
μπουφέ και θα είναι η αρχή για το
ηπειρώτικο γλέντι που θα ακολουθήσει.
Πρόκειται
για δράση που στόχος μας είναι, η προβολή
της παραδοσιακής Ηπειρώτικης Κουζίνας,
με τα γευστικά αριστουργήματα από απλά
και λιτά υλικά, που συνδυάζουν την σοφία
της μαγειρικής οικονομίας με την υψηλή
γαστρονομία.
Η μαγειρική είναι εκείνη
που οδηγεί από την φύση στο πολιτισμό,
τα υλικά μας φέρνουν πίσω στη φύση.
Όσπρια σε ποτιστικά κηπάρια, σιτηρά σε
ορεινά οροπέδια, στενά χωράφια με
ξερολιθιές σε απότομες πλαγιές και
πέτρινα αλώνια. Κυνήγια σε βαθύσκιωτα
δάση. Μεγάλα κοπάδια σε ορεινά λιβάδια
και ζεστά χειμαδιά.
Το φαγητό στην
Ήπειρο γενικότερα εκφράζει τον τρόπο
συμπεριφοράς των Ηπειρωτών ως μέσο
πολιτισμού, οι οποίοι είναι εξαιρετικά
φιλόξενοι.
Κορωνίδα της Ηπειρώτικης
κουζίνας παραμένει η χειροποίητη πίτα,
η οποία είχε και έχει και σήμερα, κεντρικό
ρόλο για την Ηπειρώτισσα νοικοκυρά.
Πίτες καθημερινές ή γιορτινές, απλές ή
τελετουργικές, νηστίσιμες ή αρτύσιμες,
γρήγορες για να φιλέψουν τον επισκέπτη,
πολύπλοκες τόσο, ώστε να κρίνουν τις
μαγειρικές ικανότητες της νιόνυφης την
επόμενη του γάμου. Πίτες ανοιχτές ή
κλειστές, αλμυρές ή γλυκές, με φύλλο ή
χωρίς φύλλο, γεμισμένες με κάθε λογής
υλικά. Η γλύκα της κολοκύθας, η στυφή
γεύση του λάπατου, το αρωμάτων άγριων
χόρτων του βουνού, η απλότητα του
τυριού.
Σας περιμένουμε όλοι μαζί
να γευτούμε τις νοστιμιές της Ηπείρου
με χρώματα και αρώματα από τον τόπο
μας
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
Ελένη
Χ. Καντζέλη
Δηλώσεις συμμετοχής(οποιοσδήποτε
μπορεί να δημιουργήσει ηπειρώτικες
γεύσεις) στα τηλέφωνα:
Καντζέλη Ελένη
6972778313
Ζαρμπάλας Γεώργιος 6972999676
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου