Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Η "μαϊμού" με Α.Φ.Μ. ( Αδελφότητα Ρωμιάς), απαντά στο stotapsi.gr και στον κ. Κώστα Καλτσή. ( Μέρος Α').


Σήμερα με πληροφόρησαν για τα γραφόμενά σας τα περί παραχώρησης του κτιρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ρωμιάς Δήμου Ζηρού σε σύλλογο "μαϊμού".
Επειδή το προαναφερόμενο κτίριο παραχωρήθηκε στην Αδελφότητα Ρωμιάς, ως πρόεδρός της θεώρησα σωστό να σας απαντήσω και να σας ενημερώσω για τις αναλήθειες και για τον χαρακτηρισμό "μαϊμού".

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι με τον άδικο Νόμο 4174/13, παύουν να υφίστανται και να λειτουργούν οι Σύλλογοι "σφραγίδα", γιατί αντιμετωπίζονται πλέον ως Μ.Κ.Ο. Πρέπει απαραιτήτως από το 2014 να έχουν ΑΦΜ, να τηρούν βιβλία και να υποβάλλουν κάθε χρόνο φορολογική δήλωση. 

Για να εκδοθεί το ΑΦΜ είναι απαραίτητα: 
  • Καταστατικό δημοσιευμένο στο Πρωτοδικείο, Έδρα (δηλ. μισθωτήριο ή συμφωνητικό δωρεάν παραχώρησης επικαιροποιημένο στο ηλεκτρονικό σύστημα TAXIS. Δήλωση έναρξης εργασιών μη φυσικού προσώπου (Μ3) και σχέσεων φορολογούμενου (Μ7).
  • Μετά την έναρξη στην Εφορία, πρέπει να υποβάλλουμε τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος και για τα προηγούμενα χρόνια.
  • Έρχεται ο παρακάτω νόμος και συμπληρώνει:
  • Με το νόμο 4446/16 για την "… Οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών …", 
    Για να μην επιβληθούν τα πρόστιμα του ν. 4174/13, πρέπει στο πάνω μέρος της δήλωσης να γραφεί "Η ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 57 - 61 ΤΟΥ ν. 4446/16" και "ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΩ ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 60 ΤΟΥ ν. 4446/16"
Σας παραθέτω λοιπόν το ΑΦΜ και το καταστατικό της Αδελφότητας και μπορείτε να δείτε ότι έχουμε φορολογική ενημερότητα, δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ σε ενοίκια και κοινόχρηστα και έχουμε πληρωμένες όλες τις συνδρομές στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος από το 1982 έως και τον Απρίλιο του 2017.





 Ως ένας εκ των τριών αντιπροσώπων στην Π.Σ.Ε. έχω κατέλθει υποψήφιος και έχω χρηματίσει πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής από τον Απρίλιο του 2013 έως και τον Απρίλιο του 2016. Μπορείτε να ρωτήσετε για την δράση μου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ηπείρου κ. Περικλή Βασιλάκη που ήταν τότε αντιπρόεδρος και είχαμε πολύ καλή συνεργασία. 
Δεν απολογούμαι σ' εσάς κ. Καλτσή αλλά δεν μπορώ να αφήσω να υβρίζετε όλους τους απόδημους Ρωμιώτες που θέλουμε να κάνουμε κάτι για το χωριό μας.
Σαν παλιός δημοσιογράφος δεν έπρεπε να υιοθετείτε ότι σας πλασάρουν, πριν το εξακριβώσετε. Και εγώ στην δημοσιογραφική μου καριέρα έχω υποπέσει σε ανθρώπινα και όχι ηθελημένα λάθη , αλλά είχα και έχω το θάρρος και τα παραδέχομαι δημόσια.
Για την δράση μου ως πρόεδρος της Αδελφότητας Ρωμιάς, στην Πανηπειρωτική ( συμμετέχω στην επιτροπή Πολιτισμού) αλλά και την δημοσιογραφική  πορεία μου μπορείτε να ρωτήσετε τους συναδέλφους κ. Γεώργιο Κολοβάτσιο, τον κ. Στέφανο Ντόβα και την κα Μάγδα Τσέγκου που γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα και τα πεπραγμένα των αποδημικών Συλλόγων.

Περιμένω να επανορθώσετε άμεσα,  θα επανέλθω και με άλλα στοιχεία για την δράση της Αδελφότητας Ρωμιάς, αλλά και για την υπόθεση της δήθεν έξωσης του "Καραγκιόζη".

Χριστόφορος Ευθυμίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Χριστόφορε Ευθυμίου. Δίνεται μεγάλη αξία στον Καλτσή και αξιολογείται ως σοβαρά το τι γράφει. Είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία του στα Γιάννενα και όλη τη χώρα. Ρωτήστε στα Γιάννενα και θα μάθετε. Δεν έχει αξία να ασχολείται κάποιος μαζί του.