Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Συνταγές του chef Τάσου Τόλη : Σαλάτα με απάκι


Υλικά για 4 άτομα.

2 ματσάκια αγρία ρόκα
1 ματσάκι σταμναγκάθι
4-5 ντοματάκια
1 μαρούλι
1 ξηρό κρεμμύδι
200 γρμ. βρασμένα ρεβίθια
100 γρμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2-3 κουταλιές κόκκινο ξύδι
3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και πλένετε πολύ καλά την ρόκα,το σταμναγκάθι ,το μαρούλι και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια.

Τοποθετείστε όλα τα υλικά σε βαθιά σαλατιέρα ,τα σαλατικά , κομμένα στα δυο ντοματάκια , τα ρεβίθια και το ξηρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, την τριμμένη κεφαλογραβιάρα ,ρίχνετε ελαιόλαδο και το κόκκινο ξύδι, τα ανακατεύετε και τα σερβίρετε σε πιατέλα,γαρνίροντας με το κομμένο σε λεπτές φέτες απάκι.

Τάσος Τόλης - master chef
Πρώην πρόεδρος chef's club of Greece


Την Κυριακή 14-9-14 είχαμε γράψει για τους αντιπροσώπους της 
Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας στην Ήπειρο. Λάβαμε νέο e-mail και διορθώνουμε το λάθος μας.
  
 ΗΠΕΙΡΟΣ

 ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, ΑΡΤΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ
 : ΤΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: 6932208082: an.tolhs@gmail.com

ΙΩΑΝΝΙΝΑ
 : ΜΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: 6972716918: marisdimmitrios@yahoo.gr

Σύντομο βιογραφικό του Αναστάσιου Τόλη


Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Ο Αναστάσιος Τόλης γεννήθηκε στο Ζερβό Πρεβέζης το 1959, κατόπιν μεγάλωσε στην Στουτγκαρτη της Γερμανίας με τους μετανάστες γονείς του.

Την μαγειρική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν οι πρώτοι του σεφ που τον δίδαξαν. Από αυτούς ξεχωρίζει τους Ζήση Κεραμέα, Γιώργο Τσιώρο, Κώστα Κυριακόπουλο, Βαγγέλη Τσώκη, Βασίλη Αραποστάθη, Νίκο Μασάλα, Οδυσσέα Πρας, Κοσμά Λύρα, Απόστολο Ντήμα, Μαστροδήμο Ζήκο, Φουντουκάκη Θανάση, Γιάννη Θάνο, Καπλάνη Παναγιώτη, Παναγιώτη Μπέλεση, Βασίλη Λάμπου.

Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πάρνηθας με υποτροφία μετεκπαίδευσης στη Σχολή της Λοζάνης culinary school Lausanne με εξειδίκευση στην διοίκηση και οργάνωση της κουζίνας & food de beverage .

Μετά το τέλος των σπουδών του είχε την ευκαιρία να συνεργασθεί με τα ξενοδοχεία Royal olympic Caravel – Hilton Athens ( Astir palace Vouliagmeni για 30 ετη ) και από το 2006 μέχρι σήμερα με την Palmie-bistro - αλυσίδα εστίασης .

Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η Ελληνική δημιουργική κουζίνα αγάπα πολύ και την Γαλλική κουζίνα που την ξεχωρίζει για τις βάσεις, τις προδιαγραφές και τα στάνταρ που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Διακρίσεις:

Συμμετείχε σε Διεθνείς Διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις και σε αρκετούς από αυτούς συμμετείχα και ως κριτής των διαγωνισμών. Πρόσφατα του ενέκριναν 4 συνταγές με υπογραφή Paul Bocuse στο ευρωπαϊκό σημειωματάριο των καλύτερων και πιο διακεκριμένων σεφ. Έχει βραβευτεί από το Ανώτατο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου για την προσφορά μου στην Ελληνική Γαστρονομία. Δημιουργίες του έχουν γευτεί αρκετές δημοφιλείς προσωπικότητες πρόεδροι, πρωθυπουργοί, εφοπλιστές, δημοσιογράφοι κτλ. Το 2007 καταχωρήθηκε στην Εγκυκλοπαίδεια WHO -IS- WHO της Ελβετίας που περιλαμβάνει προσωπικότητες και βιογραφικά, από τους τομείς Οικονομίας, Πολίτικης, Επιστήμης, Τέχνης, Πολιτισμού.

Το 2013 ανακηρύχτηκε από το ΔΣ του chef club of Greece επίτιμος Πρόεδρος.

romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: