Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Ιστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας για την μαρτυρική κοινότητα της Κρυοπηγής Πρέβεζας. Ελπίδα όλων η Κρυοπηγή να ενταχθεί στον μακρύ κατάλογο των Μαρτυρικών τόπων της κατοχής






Mία ιστορική απόφαση, που αναγνωρίζει την Κοινότητα της Κρυοπηγής, ως Μαρτυρικό Χωριό και δίνει το δικαίωμα στους Κρυοπηγήτες να διεκδικήσουν από την Πολιτεία μία ηθική δικαίωση για τον πόνο και την καταστροφή του 1944 έλαβε ομόφωνα σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, παρουσία και εκπροσώπων της Κρυοπηγής.
«Η  συζήτηση για την αναγνώριση της Κρυοπηγής ως μαρτυρικής κοινότητας σίγουρα έρχεται πολύ καθυστερημένα. Ξυπνάει μνήμες χρέους και ευγνωμοσύνης προς αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει να τιμήσουμε αυτούς που εκτελέστηκαν για τις αξίες της ελευθερίας. Ήρθε η ώρα αναγνώρισης της θυσίας αυτών των ανθρώπων. Ελπίζω και η Πολιτεία να πράξει το χρέος της» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης.
Η απόφαση αναμένεται να παραδοθεί στο υπουργείο Εσωτερικών από το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη και αντιπροσωπεία Κρυπηγητών, με την ελπίδα όλων η Κρυοπηγή να ενταχθεί στον μακρύ κατάλογο των Μαρτυρικών τόπων της κατοχής.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: