Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Παρουσία της Ολυμπιονίκη Μαρίας Γεωργάτου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, στην Πρέβεζα, η έναρξη του 5ου Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής για όλους.



Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 και ώρα 20.00', στην Πλατεία Ανδρούτσου η έναρξη του 5ου Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής Πρέβεζας, στην οποία παρευρέθηκε και η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Σίδνει (2000) της Εθνικής ομάδας Ανσάμπλ Μαρία Γεωργάτου.


Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο της  Πρέβεζας  και τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο  Κλεοπάτρα με την επιμέλεια της γυμνάστριας και προπονήτριας Βασιλικής Ζαντραβέλη και έχει την επίσημη έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από  250    παιδιών   από  συλλόγους  όλης της χώρας  αλλά και το εξωτερικό.
Η  διοργάνωση  τελεί  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας ενώ οι  οκτώ Σύλλογοι που θα λάβουν μέρος  είναι  ο Α.Γ.Σ Κλεοπάτρα, ο Α.Γ.Ο Λουριώτικος, ο Πύρρος Άρτας, η Ομάδα Θεσπρωτίας,ο Προμηθέας Αμφιλοχίας, η Νίκη Βόλου, η Βικτώριο Βουλγαρίας και η Αλέξανδρος Βέροιας.
Το Σάββατο 8 Ιουλίου  και ώρα 8 το βράδυ  στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί η  κεντρική εκδήλωση.


Η προϊσταμένη πολιτισμού του Δήμου Δήμητρα Κοψάρη, η οποία συντόνιζε την εκδήλωση,  τόνισε τα εξής: «Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Πρέβεζας και ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Κλεοπάτρα πραγματοποιεί το Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής. Αυτό το διήμερο η πόλη της Πρέβεζας υποδέχεται αθλήτριες από την Άρτα, την Πρέβεζα,  τον Βόλο, τον Λούρο και φέτος μαζί μας είναι και από την Βουλγαρία. Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί  μας κάνει την τιμή να παρευρίσκεται μαζί μας η ολυμπιονίκης Μαρία Γεωργάτου».


Στη συνέχεια τον λόγο είχε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος πολιτισμού  Ελευθερία Αγγέλη, η οποία πρόσθεσε : «Θέλω να πω ότι είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη απόψε γιατί η μικρή μας πόλη, η Πρέβεζα είναι γεμάτη από Μουσικές σε όλο τον παραλιακό δρόμο, από μουσικές και από γυμναστική που θα δούμε τώρα. Ευχαριστούμε παρά πολύ όσους μετέχουν, ευχαριστούμε πάρα πολύ την κα. Ζαντραβέλη για το 5ο Φεστιβάλ που διοργανώνει, ευχαριστούμε πάρα πολύ τους εθελοντές και πραγματικά ευχαριστούμε εσάς όλους που μας τιμάτε με την παρουσία σας και να δείτε τα παιδιά σας αλλά και την δουλειά των καθηγητών τους και εύχομαι καλή επιτυχία και να περάσετε όλοι καλά».


Τον λόγο στη συνέχεια είχε η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Σίδνει (2000) της Εθνικής ομάδας Ανσάμπλ Μαρία Γεωργάτου : «Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι σήμερα εδώ και είναι υποχρέωση μου να είμαι εδώ γιατί η κα Ζαντραβέλη δουλεύει πολλά χρόνια και με πολύ επιμονή και χωρίς να έχει τις κατάλληλες συνθήκες, όμως κάνει πολύ ωραία πράγματα και αυτό που βλέπετε σήμερα εδώ είναι ο αθλητισμός στην πιο όμορφη και αγνή του μορφή και είναι μια σύμπραξη του αθλητισμού με τέχνη. Θέλω να ελπίζω ότι η Βάσω θα έχει υπομονή μαζί με τους συνεργάτες της και να συνεχίζουν για πολλά πολλά χρόνια ακόμα και να αναπτύξει περεταίρω τα αγωνιστικά τμήματα,  γιατί βλέπω πάρα πολλά παιδιά και είναι κρίμα να χάνονται από τα υψηλά επίπεδα της ρυθμικής στην Ελλάδα και θέλω να ελπίζω ότι όλα αυτά τα παιδιά θα συνεχίσουν τον αθλητισμό γιατί ο αθλητισμός είναι ένας πάρα πολύ ωραίος κόσμος,  είναι ένας ξεχωριστός κόσμος που μπορεί να είναι το απόλυτο αντίδοτο σε αυτό που βιώνει σήμερα η κοινωνία μας».


Τέλος η γυμνάστρια και προπονήτρια Βασιλική Ζαντραβέλη τόνισε: «Ευχαριστούμε την Μαρία για την τιμή που μας έκανε. Στην Αρχαία Ελλάδα γκρέμιζαν τα τοίχοι στους Ολυμπιονίκες, εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας».





Δεν υπάρχουν σχόλια: