Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Ο 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου του Συρράκου, την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017


Ορεινός αγώνας με την ονομασία «Αγώνας για την Ελευθερία» - «Race to Freedom» θα διεξαχθεί την Κυριακή, 9 Ιουλίου στα πλαίσια των 1ων Ορεινών Αγώνων Συρράκου (Syrrako Trail Run). Τη διοργάνωση έχει η Τοπική Κοινότητα Συρράκου, με συνδιοργανωτές τον Ορειβατικό Όμιλο Συρράκου (ΟΡ.Ο.Σ.), τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Συρράκου.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης αποτελεί  ημέρα μνήμης για την καταστροφή του Συρράκου και τον βίαιο ξεριζωμό των χιλιάδων κατοίκων του από τις πατρογονικές εστίες κατά την εξέγερση ενάντια στον Τουρκικό ζυγό στις αρχές Ιουλίου του 1821.   

Ο αγώνας, με εκκίνηση στις 09.30, θα διεξαχθεί στα μονοπάτια της χαράδρας Χρούσια και Καλαρρύτικου, μεταξύ των δύο ιστορικών κοινοτήτων Συρράκου και Καλαρρυτών και θα διασχίσει  το δάσος της «Πάντζας», εκεί ακριβώς που οι Συρρακιώτες αγωνίσθηκαν, τον  Ιούλιο του 1821.

Μετά το τέλος του αγώνα θα λάβουν χώρα οι απονομές των επάθλων στους νικητές και στη συνέχεια θα ακολουθήσει  γιορτή με παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και άλλες εκπλήξεις, που θα προσφέρουν οι επαγγελματίες του Συρράκου στους αθλητές, τους εθελοντές και τους συνοδούς τους.

Η Συρρακιώτισσα Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα θα  είναι στην παρουσίαση του αγώνα μαζί με την Τζουμερκιώτισσα  δημοσιογράφο Αρετή Στασινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: