Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ενθουσίασαν χθες τους επισκέπτες και εκθέτες τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Ηπειρωτών στην έκθεση "Ελλάδος Γεύση ".


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου παρουσίασαν την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ώρα 6μ.μ.στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου,παραδοσιακούς χορούς με χορευτικά των οργανώσεών μας:
  • Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών
  • Συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου
  • Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου
Τα χορευτικά μας συνόδευσε η κομπανία του Τάσου Μαγκλάρα αποτελουμενη από τους μουσικούς:
Τάσος Μαγκλάρας, κλαρίνο
Αλέξανδρος Μαγκλάρας, τραγούδι και ντέφι
Ανδρέας Κούτσης, λαούτο
Λεωνίδας Πότσης, βιολί

Η εκδήλωση  ξεκίνησε με χαιρετισμό του νεοεκλεγέντος προέδρου της Πανηπειρωτικής  κ. Γεώργιου Δόση. Στη συνέχεια τα χορευτικά μας χόρεψαν περνώντας μέσα από τις τρεις πτέρυγες και όλα τα περίπτερα της έκθεσης, σκορπώντας ενθουσιασμό και αποσπώντας τα χειροκροτήματα όλων των παρευρισκομένων.
Η συνέχεια δόθηκε στην κεντρική αίθουσα όπου και τα τρία χορευτικά απέδωσαν θαυμάσια χορούς από όλα τα διαμερίσματα της Ηπείρου. Είναι ομολογουμένως και τα τρία χορευτικά από τα κορυφαία που 
υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ηπειρώτικη αποδημία της Αττικής και έχουν αντιπροσωπεύσει επάξια την Ήπειρο σε πολλά μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού.
Στο τέλος η κ. Ελένη Βίρου ως εκπρόσωπος της περιφέρειας Ηπείρου, σημείωσε ότι  θα κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να βγεί η Ήπειρος από την αφάνεια και την απομόνωση
Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά ,αλλά και ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στον κ. Κώστα Μάτσια, τον νέο έφορο Πολιτισμού της Πανηπειρωτικής για την άψογη διοργάνωση. Έδωσε πολύ καλά σημεία γραφής και απέδειξε ότι..." το κατέχει το άθλημα".

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι η απόφαση  της Πανηπειρωτικής να λάβει μέρος στην έκθεση, εκ του αποτελέσματος κρίνεται πολύ θετική
















































































































































































































































































Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου
romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: