Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Πετυχημένος και φέτος ο Άθλος Τζουμέρκων 2016


Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων ήταν το Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής (T.A.C.) στο χωριό Άγναντα Άρτας.  

Στα απόκρημνα Τζουμέρκα, με το τόσο έντονο ανάγλυφο, έγινε την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, για δέκατη πέμπτη χρονιά, η βουνίσια εκδήλωση, για τους λάτρεις αυτού του τερέν, ο Άθλος Τζουμέρκων 2016 mountain run, υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Μεγάλες αλλαγές της εκδήλωσης ήταν πρώτον ότι διαχωρίστηκε πλέον ο αγώνας ορεινού τρεξίματος με τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας σε ξεχωριστές ημερομηνίες και δεύτερον ότι άλλαξαν ριζικά οι διαδρομές.





Έτσι στον Άθλο Τζουμέρκων 2016 mountain running υπήρξαν τρεις διαδρομές για όλα τα επίπεδα των βουνίσιων αθλητών.Η μικρή διαδρομή, Tzoumerka Fun Run (T.F.R), των 10 km με 510 μέτρα υψομετρικής διαφοράς έδωσε σε όσους έτρεξαν, μια μικρή γεύση της περιοχής.

Πρώτος πέρασε την γραμμή τερματισμού ο νεαρός, πολλά υποσχόμενος, Αλέξανδρος Τζουμάκας. Ενώ στις κυρίες καλύτερη ήταν η Νικολέτα Τζαβάρα.Η μεσαία διαδρομή, Tzoumerka Marathon Run (T.M.R), των 34 km με 1790 μέτρα υψομετρικής διαφοράς, ήταν πολύ χορταστική για όσους την επέλεξαν και κάθε άλλο παρά μεσαία θα μπορούσε να θεωρηθεί, λόγω των τεχνικών δυσκολιών που είχαν επιλεγεί στην σχεδίαση της. Πρώτος τερμάτισε στους άνδρες ο Σπύρος Κουρούτης και στις γυναίκες η Μαριάννα Σέκιου.

Στην μεγάλη διαδρομή Tzoumerka Ultra Marathon Adventure Run (T.U.M.A.R), οι επιλογές των δυσκολιών ήταν ακόμη πιο βουνίσιες και σε συνδυασμό με τα 52 km και την 2860 υψομετρική της έκαναν όσους την γεύτηκαν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

Όλοι όσοι έτρεξαν σε αυτή την διαδρομή ήταν έμπειροι αθλητές με πολλά βουνίσια χιλιόμετρα στα πόδια τους και μια μεγάλη λίστα από τερματισμούς σε ορεινούς μαραθωνίους και υπέρ μαραθωνίους.

Καλύτερο χρόνο σε αυτή της υπέρ προσπάθεια πέτυχε ο καταξιωμένος αθλητής και λάτρης των Τζουμέρκων, ο γνωστός Πέτρος Τυρολόγος.

Η τριάδα ολοκληρώθηκε με τον Βασίλη Μίχο και Σπύρο Λιάμπη στην δεύτερη και τρίτη θέση.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους συμμετείχαν στον εξαιρετικά δύσκολο αυτό αγώνα και ακόμη περισσότερο στις δυο αθλήτριες την Αλεξάνδρα Τσουκανέλη και την Ασημίνα Ιγγλέζου που τερμάτισαν την διαδρομή.

Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις διαδρομές, ανά κατηγορία και δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια τερματισμού σε όλους όσους τερμάτισαν.

Στις απονομές παρευβρέθηκαν οι: από την Περιφέρεια Ηπείρου ο κ. Στάμος Γεώργιος, από τον δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων η κα. αντιδήμαρχος Αντωνάκη-Αηδόνη Νότα, και ο Δ.Σ. κ. Σκαλτσογιάννης Παναγιώτης, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε την ομάδα των ανθρώπων από την περιοχή, που στήριξαν τον αγώνα ως κριτές, καθώς και όλα τα παιδιά του χωριού μας που δραστηριοποιήθηκαν από νωρίς και βρίσκονταν στις θέσεις τους ως δείκτες μέχρι και την λήξη των αγώνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: