Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Οι αμαρτίες του παρελθόντος της Δημοτικής Επιχείρησης Ζηρού (σφαγεία κλπ) οδηγούν τον νέο Πρόεδρο της κ.Απ.Γιολδάση σε παραίτηση


Μόνο ο ίδιος ο Δήμαρχος και η Νομική Υπηρεσία μπορεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Απροσδόκητη τροπή πρόκειται να πάρει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Prevezaposto η υπόθεση της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ζηρού, που στις αρμοδιότητες της έχει τα δημοτικά σφαγεία, ενώ είχε και την διοργάνωση του παζαριού καθώς και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.
Το οικονομικό τοπίο είναι εντελώς ομιχλώδες και η παράδοση των αρχείων και των βιβλίων με τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας δεν έχει γίνει μέσα στην ημερομηνία που προβλέπει ο νόμος  στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και μάλλον δεν θα γίνει ποτέ.
Ο νέος Πρόεδρος, δημοτικός σύμβουλος κ.Απόστολος Γιολδάσης μετά την μη παράδοση των στοιχείων, προσέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας όπου καταγράφηκε η μη παράδοση των στοιχείων, για να είναι κατοχυρωμένος, καθώς  η υπόθεση των Δημοτικών Σφαγείων απασχολεί ήδη την Εισαγγελία της Άρτας.

Ήδη κλήθηκε για να δώσει ανωμοτί κατάθεση ο πρώην Πρόεδρος της επιχείρησης, δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του Δημήτρη Γιολδάση επί Δημαρχείας του, Αριστείδης Χασκής, ο οποίος μετά από προθεσμία που πήρε κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Άρτας απολογητικό υπόμνημα.

Μετά την ομιχλώδη αυτή κατάσταση που επικρατεί στην επιχείρηση, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Απόστολος Γιολδάσης που ανέλαβε την προεδρία της συγκεκριμένης επιχείρησης θα υποβάλλει την παραίτηση του από την επιχείρηση.  Από την στιγμή που δεν έγινε η παράδοση και δεν έχει τι να παραλάβει πέραν των παρατυπιών, παρανομιών και των οικονομικών προβλημάτων με τα οποία βαρύνεται η επιχείρηση, θεωρεί ότι δεν έχει λόγους να παραμείνει εκεί.
Στην περίπτωση αυτή το πιθανότερο είναι να αναλάβει ο ίδιος ο Δήμαρχος Νίκος Καλαντζής την Προεδρία της επιχείρησης και με την βοήθεια της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου αλλά και των Οικονομικών του Υπηρεσιών , να βάλει σε έναν δρόμο την συγκεκριμένη επιχείρηση που θα κουβαλάει για καιρό τις αμαρτίες του παρελθόντος.
Τα όσα έχουν συμβεί στην συγκεκριμένη επιχείρηση βέβαια θα τα μάθουμε όταν τελειώσει η Εισαγγελική έρευνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: