Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Λαϊκές. Οργή κατά του ΙΚΑ. Εμφανίζονται ώς ανασφάλιστοι 3.000 επαγγελματίες, ενώ έχουν καταβάλει κανονικά τις εισφορές τους στο ίδρυμα


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τη διοίκηση του ΙΚΑ για τον συνεχόμενο εμπαιγμό χιλιάδων πωλητών λαϊκών αγορών. 


«Καταγγέλλουμε ότι με αποκλειστική ευθύνη του ΙΚΑ, 3.000 συνάδελφοί μας και οι οικογένειές τους, ενώ έχουν καταβάλλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, φαίνονται σαν ανασφάλιστοι, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το σύστημα μηχανογράφησης ώστε να δέχεται τις καταστάσεις είσπραξης των εισφορών σε ηλεκτρονική μορφή, όπως απαιτεί το ΙΚΑ από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών, ο οποίος εισπράττει τις εισφορές για λογαριασμό του» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: «Για το πρόβλημα που βάζει σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων συναδέλφων μας, η ΠΟΣΠΛΑ συνάντησε τη διοίκηση του ΙΚΑ στις 24 Νοεμβρίου 2014.
Η διοίκηση του ΙΚΑ από την πλευρά της δεσμεύτηκε για άμεση λύση του προβλήματος, αλλά έκτοτε δεν έχει γίνει κάτι για να λυθεί το πρόβλημα. Η ομοσπονδία μας θεωρεί απαράδεκτο εμπαιγμό εναντίον των συναδέλφων μας, οι υπηρεσίες υγείας και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ να μη δέχονται τους πωλητές που, ενώ έχουν καταβάλει τις εισφορές τους, δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και υπηρεσίες υγείας όπως κάθε ασφαλισμένος».

Η ΠΟΣΠΛΑ απαίτησε να φαίνονται ως ασφαλισμένοι όλοι οι πωλητές που έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές τους και ζήτησε το ΙΚΑ να δέχεται τις βεβαιώσεις πληρωμών που τους αποστέλλει ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών.
Για τον λόγο αυτό συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΣΠΛΑ, προκειμένου να διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία διοίκησης του ΙΚΑ.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοινώσεις των δήμων της χώρας, η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την ανανέωση των αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών παρατείνεται για όλους τους αδειούχους έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια: