Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Αντώνης ΘΑμαράς. Βροχή προεκλογικών υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα


Για να αποτρέψει την αποδοκιμασία της συγκυβέρνησης στις επικείμενες ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός παρουσίασε το «αναπτυξιακό» του πρόγραμμα, μοιράζοντας υποσχέσεις για εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, φορολογικές ελαφρύνσεις, αύξηση των επενδύσεων και άλλα πολλά.
Καλύτερες ημέρες για τη χώρα και τους πολίτες της υποσχέθηκε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, στη διακαναλική του ομιλία με θέμα: «Ελλάδα: όραμα Ανάπτυξης», σε μια προσπάθεια να...
ανεβάσει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ ενόψει των ευρωεκλογών.
Μιλώντας με βάση το success story που προωθεί εδώ και πολλούς μήνες η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα απεκατέστησε την αξιοπιστία της στο εξωτερικό και προχώρησε σε μία σειρά υποσχέσεων, όπως «προχωρούμε στην ανάπτυξη», «βγαίνουμε από τα μνημόνια», «χτίζουμε μια νέα Ελλάδα. της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας. που διεκδικεί και κερδίζει. Αυτή τη νέα Ελλάδα θεμελιώνουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω στην κρίση και στα μνημόνια».

Υποσχέσεις προς τα κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και κλιμάκωση των επιθέσεων προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η τακτική που έχει επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράς μέχρι τις ευρωεκλογές.

Μπροστά στον κίνδυνο να αποδοκιμαστεί έντονα η κυβερνητική πολιτική στις εκλογές της Κυριακής, ο πρωθυπουργός Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα δημιουργηθούν 550.000 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες σε μία επταετία ότι θα γίνουν 770.000! «Έχει ήδη αρχίσει αλλά στα τέσσερα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν 550.000 θέσεις εργασίας και σε επτά χρόνια η Ελλάδα θα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η αύξηση της απασχόλησης θα φέρει και αύξηση των μισθών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υποσχέθηκε φορολογικές ελαφρύνσεις, αύξηση των επενδύσεων και υλοποίηση του περιβόητου σχεδίου για το ελάχιστον εγγυημένο εισόδημα, πιλοτικά από φέτος. Είχε προηγηθεί η εξαγγελία δανείων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ταμείου επενδύσεων που θα αρχίσει να λειτουργεί το φθινόπωρο, με αρχικά κεφάλαια ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε και πάλι κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «το νέο αναπτυξιακό πρότυπο δεν θα στηρίζεται σε έναν σοβιετικού τύπου σχεδιασμό, όπου το κράτος καθόριζε τα πάντα και στο τέλος έπεφτε σε όλα έξω» και επανέλαβε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω». Η τακτική του σκοτσέζικου ντους θα συνεχιστεί μέχρι τις ευρωεκλογές, με υποσχέσεις προς τα κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και κλιμάκωση των επιθέσεων προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο στόχος είναι να αυξηθεί η πίεση του διλήμματος που βάζει η κυβέρνηση προς το εκλογικό σώμα και ιδίως προς τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ με το δίλημμα της σταθερότητας
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και έβαλε το δίλημμα της Κυριακής: «Η Νέα Ελλάδα δεν είναι προεκλογικό σύνθημα. Η σταθερότητα δεν είναι προεκλογικό δίλημμα, είναι η ανάγκη που έχει η χώρα. Κάποιοι προσπάθησαν να την οικειοποιηθούν τη Νέα Ελλάδα σαν σύνθημα γιατί μόνο συνθήματα ξέρουν να αναμασούν. Έχουμε ακόμη τις αντιστάσεις του παλιού, όλων εκείνων που θέλουν τα πάντα να τα ελέγχει το κράτος και εκείνοι να ελέγχουν το κράτος.

»Είναι όλοι εκείνοι που διώχνουν επενδύσεις, εκείνοι που συντηρούσαν μια παράλογη γραφειοκρατία, εκείνοι που είχαν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε άσυλα παρανόμων και τρομοκρατών και κακοποιούσαν φοιτητές και καθηγητές. Εκείνοι που θέλουν να γεμίσουν την Ελλάδα με λαθρομετανάστες. Είναι όλοι εκείνοι που θέλουν την αστάθεια, που στελέχη τους υπερασπίζονταν ακόμη κι εκείνους που συλλαμβάνονταν. Είναι όλοι εκείνοι που δύο χρόνια δεν έχουν ψηφίσει καμία μεταρρύθμιση, ούτε ένα άρθρο. Είναι όλοι αυτοί που δεν έχουν κανένα σχέδιο και θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Αυτοί που φωνάζουν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Η σταθερότητα είναι η προϋπόθεση για να προχωρήσει η χώρα. Η ανάπτυξη δεν γίνεται με δανεικά και ακραία συνθήματα.».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο εμπαιγμός έχει και τα όριά του»
Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο κ. Σαμαράς, ως άλλος Μαυρογιαλούρος, μερικές μέρες πριν τις εκλογές υπόσχεται 550.000 θέσεις εργασίας σε τέσσερα χρόνια, όταν με τη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας έχει δημιουργήσει 1,5 εκατομμύριο ανέργους» και προσθέτει: «Ο εμπαιγμός έχει και τα όρια του και ο ελληνικός λαός με την ψήφο του σε λίγες μέρες δεν θα του επιτρέψει να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: