Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Περιφέρεια Ηπείρου: Χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση η απογραφή των αιγοπροβάτων


Σε εξέλιξη είναι η ηλεκτρονική απογραφή των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων στις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, η οποία, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, γίνεται στις κτηνιατρικές υπηρεσίες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των κτηνοτρόφων. Παράλληλα για τη διευκόλυνση εκείνων που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, η Περιφέρεια αποφάσισε να γίνεται η απογραφή και στα λειτουργούντα περιφερειακά κτηνιατρεία.


Η Περιφέρεια επισημαίνει ακόμη το λόγο για τον οποίο πρέπει απαραίτητα να γίνει η απογραφή των ζώων, καθώς όσοι δεν απογραφούν εντός της προθεσμίας, θα χάσουν τα δικαιώματά τους για επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Τέλος υπενθυμίζει ότι η απογραφή λήγει στις 15 Δεκεμβρίου, συστήνει όμως στους κτηνοτρόφους να προσέλθουν νωρίτερα, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και ο συνωστισμός.

Ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα
Με στόχο την αναλυτική ενημέρωση των κτηνοτρόφων, τόσο για το μητρώο, όσο και διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούν «ανωτέρα βία, έκτακτες περιστάσεις - φυσικά περιστατικά», την ερχόμενη Δευτέρα και ώρα 6 το απόγευμα το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων και  η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας, (Στοά Σάρκα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: