Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ελευθέριος Καλογιάννης. ''Δόλια μεθόδευση η κατάπτυστη λίστα με τους ...όψιμα πλουτίσαντες. Προς τους σημερινούς νεόπλουτους και τα μεγάλα «τζάκια», που δημιουργήθηκαν, χωρίς κόπο, θλίψη και μόχθο, ν' απευθυνθούν. Σ' αυτούς που πλούτισαν σε βάρος, του αγρίως φορολογουμένου Έλληνα πολίτη. Οι άνθρωποι του κόπου και του μόχθου δεν πρέπει να μισούνται, αλλά ν' αποτελούν πρότυπα προς μίμηση...''.


«Είμαστε, οι καλύτερα αρμεγόμενοι από το Δημόσιο, Έλληνες πολίτες και με πλούσια κοινωνική προσφορά. - Όποιος αμφιβάλλει του λόγου το αληθές, βρίσκονται στη διάθεσή του οι φορολογικές μας δηλώσεις, μιας τεσσαρακονταετίας. Ευχαριστούμε το Θεό για τα αγαθά που απλόχερα μας έδωσε».


Τα παραπάνω τονίζει σε χθεσινή επιστολή του ο κ. Ελευθέριος Καλογιάννης, πρώην βουλευτής Ιωαννίνων με αφορμή σχετικό δημοσίευμα. Να τι γράφει:


«Κύριε Διευθυντά,
Στο φύλλο (19-11-2013), της έγκριτης Εφημερίδας σας, καταχωρείται πρωτοσέλιδα και με πηχυαίους τίτλους..., η λίστα της «Ομάδας Δράσης του Χορστ Ράϊκενμπαχ» εις την οποία αναφέρονται τα ονόματα των οψίμως πλουτισάντων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται τ' όνομά μου, του φίλου μου Δημ. Μπούτσουρα - που διαθέτει το... «χάνι», το νερόμυλο... και τα μαντάνια στον Άραχθο ποταμό - και άλλους συμπολίτες μου. Οποία κατάντια τους. Αποδεικνύει όμως, το βαθμό αξιοπιστίας της κατάπτυστης λίστας τους, αλλά και τη δόλια μεθόδευσή τους!!! Χωρίς να έχουν το θάρρος να βάλουν την υπογραφή τους, ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ό,τι η συκοφαντία που προέρχεται από μίσος και φθόνο, αυτός που επιδιώκει το διασυρμό του άλλου, με στόχο να βλάψει την τιμή και την υπόληψή του, αποτελεί τη χειροτέρα πάσης κακίας, μίσους και φθόνου, πράξη, η οποία Διώκεται με βαρύτατες ποινές!!!
Η συκοφαντία κατά τον Σωκράτη, αποτελεί το έλκος της ψυχής και κατά τον Ισίοδο, η φρικτή όψη που συνοδεύει τους άθλιους ανθρώπους.
Οι παραπάνω ρήσεις, των αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων  αφιερώνονται στους Συκοφάντες, εκείνους οι οποίοι με «ελαφρά τη καρδία» εκφράζονται με δυσμένεια για τους αγωνιστές της ζωής, τους αγωνιστές του κόπου, της θλίψεως και του μόχθου... 
Η κατάπτυστη αυτή «λίστα» και προγραφή, δεν είναι του εν λόγω Γερμανού Ράϊκενμπαχ, τον οποίο δεν γνωρίζω, αλλά των εδώ «Παραγόντων του τόπου μας» που μισούν και φθονούν όσους δημιουργούν και μεγαλουργούν.

Πρότυπα προς μίμηση...
Οι Δημιουργοί κ. Διευθυντά και οι άνθρωποι του κόπου και του μόχθου  δεν πρέπει να μισούνται, ούτε να φθονούνται, αλλά να επαινούνται και υμνούνται ώστε ν' αποτελούν πρότυπα προς μίμηση, για τις νεότερες γενιές
Και εμείς δεν είμεθα νεόπλουτοι κ. Διευθυντά, όπως μας χαρακτηρίζουν... αλλά με πολύ κόπο, θλίψη και μόχθο, ανεβήκαμε αργά, αλλά σταθερά, βήμα - βήμα τα σκαλοπάτια της ζωής.
Χρειάστηκαν εβδομήντα πέντε ολόκληρα χρόνια, σκληρής δουλειάς και με τη βοήθεια της τύχης και προπαντός του θεού, για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε... από το καρβουνιάρικο του πατέρα μου Μπαρμπά Σταύρου, στο σπίτι που διέμενε ο Βασιλεύς Γεώργιος και άλλες προσωπικότητες.
Η πορεία μας δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, όπως νομίζουν πολλοί, αφού τρεις φορές βρεθήκαμε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αλλά γεμάτη παγίδες και τριβόλους...

Ούτε μια δραχμή!..

Τέλος    κ. Διευθυντά ως προς την κατάπτυστη «λίστα» έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Ουδέποτε διανοηθήκαμε ν' αποκρύψουμε ούτε μία δραχμή και σήμερα ούτε ένα Ευρώ, από τα εισοδήματά μας
Πάντοτε καταβάλλαμε στο Δημόσιο περισσότερα και από όσα οφείλαμε και μάλιστα ευχαρίστως, συμβουλεύαμε δε, τους φίλους μας και μάλιστα δημόσια, να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, όχι για το Δημόσιο, - τους έλεγα - αλλά για να διατηρήσουν οι ίδιοι, τ' αγαθά που απέκτησαν και απολαμβάνουν με ελαχίστη ή και αρνητική προσφορά τους, προς τον τόπο.
Γιατί το διατηρείν τ' αγαθά, δυσκολότερο είναι να τ' αποκτάς... Δυστυχώς δεν με άκουσαν... Κακό του κεφαλιού τους...

Σ' αυτούς ν' απευθυνθούν...
Προς τους σημερινούς λοιπόν, νεόπλουτους και τα μεγάλα «τζάκια», που δημιουργήθηκαν, χωρίς κόπο, θλίψη και μόχθο, ν' απευθυνθούν. Σ' αυτούς που πλούτισαν σε βάρος, του αγρίως φορολογουμένου Έλληνα πολίτη.  Σ' αυτούς που πλούτισαν, χωρίς ν' αγοράσουν ένα ένσημο στη ζωή τους, γιατί στο σύνολό τους ήταν και είναι ανεπάγγελτοι. Προς αυτούς, τους αδίστακτους και αμαρτωλούς, να χτυπήσουν την πόρτα, που βύθισαν την ωραία μας Ελλαδίτσα στη χρεοκοπία, στη σήψη και τη διαφθορά, στην ηθική και κοινωνική κατάπτωση.
Εμείς είμαστε, οι καλύτερα αρμεγόμενοι από το Δημόσιο, Έλληνες πολίτες και με πλούσια κοινωνική προσφορά στον τόπο Κι είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό.
Εις όποιον αμφισβητεί την αλήθεια αυτή βρίσκονται στη διάθεσή του, οι φορολογικές μου δηλώσεις, μιας τεσσαρακονταετίας.
Ευχαριστούμε παράλληλα το Θεό, για τ' αγαθά τα οποία πλουσιοπάροχα, Μας έδωσε.

Σας ευχαριστώ

Με αγάπη
Ελευθέριος Στ. Καλογιάννης
Πρώην Βουλευτής Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: