Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

«Νίκη» για τη δημόσια Υγεία. Ανατροπή δεδομένων. Θα γίνονται εφημερίες στο ΚΥ Φιλιππιάδας.

«Νίκη» για τη δημόσια Υγεία - Ανατροπή δεδομένων - Θα γίνονται εφημερίες στο ΚΥ Φιλιππιάδας (Νέα ενημέρωση)

Φαίνεται πως οι πιέσεις και η προσπάθεια να κατακτηθούν «μικρές νίκες» για τη δημόσια Υγεία στο Νομό Πρέβεζας, κάποιες φορές φέρνουν αποτέλεσμα. Το ΚΥ Φιλιππιάδας το οποίο ετοιμαζόταν σήμερα να αναστείλλει τη λειτουργία εφημέρευσής του για Αύγουστο-Σεπτέμβριο, τελικά θα παραμείνει ανοικτό επί 24ωρου βάσεως, σύμφωνα με νέα δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.
Έπειτα από πρόταση της διευθύντριας του ΚΥ Φιλιππιάδας, κας Κωστούλα, σε συνεννόηση με τους εργαζομένους και το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό, βρέθηκε φόρμουλα, ώστε να λειτουργήσει κανονικά το Κέντρο Υγείας επί 24ωρου βάσεως.
Στο ΚΥ Φιλιππιάδας θα παραμείνουν δύο γενικοί γιατροί και ένας αγροτικός, που θα εφημερεύουν και θα κρατήσουν ανοικτό το Κέντρο Υγείας επί 24ωρου βάσεως.
Μία γενική γιατρός που βοηθούσε στις εφημερίες του ΚΥ Φιλιππιάδας, επανέρχεται πλέον στο ΚΥ Θεσπρωτικού και θα βοηθά και στις εφημερίες του ΚΥ Καναλακίου, ανάλογα με τις δυνατότητες. Ο ειδικευμένος γιατρός του ΚΥ Καναλακίου, κ. Κονιδάρης θα κάνει κάποιες εφημερίες στην παθολογική κλινική του ΓΝ Πρέβεζας, ενώ ταυτόχρονα ο αγροτικός γιατρός του ΚΥ Φιλιππιάδας θα έρχεται και αυτός για εφημερίες στην Πρέβεζα.
Το www.atpreveza.gr επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας του Νομού Πρέβεζας, Ιουλία Κύρκου, η οποία τόνισε:
«Μας είχαν ενημερώσει προφορικά για την αναστολή εφημεριών στο ΚΥ Φιλιππιάδας, αλλά δεν καθίσαμε με σταυρωμένα χέρια. Πήγαμε στον Περιφερειάρχη, ενημερώσαμε τους βουλευτές του Νομού, πήγαμε στο Δήμαρχο Ζηρού, κάναμε ραντεβού με τον κ Κατσίβελα στην 6η ΔΥΠΕ. Παράλληλα καταθέσαμε και πρόταση στη διοίκηση του ΓΝ Πρέβεζας, αλλά δε βρήκαμε καμία ανταπόκριση. Δεν μας είχαν ρωτήσει καν...» και συμπλήρωσε:
«Η λύση δόθηκε αποκλειστικά από τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, κα Κωστούλα, η οποία απεγκλώβισε δύο γιατρούς και εκείνη μαζί με τους άλλους γιατρούς θα κάνουν παραπάνω εφημερίες, τις οποίες ίσως και δεν πληρωθούν ποτέ.
Ξαφνικά το μεσημέρι, εκεί που ετοιμαζόμασταν να βάλουμε λουκέτο, δεχθήκαμε ενημέρωση από υπάλληλο της διοίκησης του ΓΝ Πρέβεζας, πως η πρότασή μας θα γίνει δεκτή.
Εμείς από την πλευρά μας είχαμε κάνει παρεμβάσεις σε όλους τους φορείς, καταγγείλαμε μέσω της ΠΟΕΔΗΝ στον Υπουργό το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας, ενώ ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κι ο Δήμαρχος σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις του βουλευτή κου Μπάρκα, θεωρώ πως έπαιξαν το ρόλο τους για να μείνει τελικά ανοικτό το ΚΥ Φιλιππιάδας επί 24ωρου βάσεως».
Βέβαια μια «μικρή νίκη» (ίσως και μεγάλη στους καιρούς που ζούμε), δεν λύνει τα σοβαρά προβλήματα στη δημόσια υγεία των πολιτών του Νομού Πρέβεζας.

Στις 2 Αυγούστου στα Δικαστήρια, η φωνή των πολιτών της Πρέβεζας, πρέπει να είναι... βροντερή!

image00



Δεν υπάρχουν σχόλια: