Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Από τις 20 Αυγούστου στα όπλα οι κυνηγοί. Δημοσιεύτηκε η ρυθμιστική απόφαση.


Αντίστροφα μετρούν τις μέρες για την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου οι κυνηγοί, καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ρυθμιστική απόφαση για την περίοδο 2013- 2014. 

Το κυνήγι αρχίζει στις 20 Αυγούστου και ολοκληρώνεται ουσιαστικά στις 28 Φεβρουαρίου 2014, καθώς μέχρι τη 10η Μαρτίου επιτρέπεται μόνο το κυνήγι του αγριοκούνελου. Κατά τα λοιπά δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Τα πιο δημοφιλή θηράματα στην Ήπειρο, ο λαγός και ο αγριόχοιρος θα αρχίσουν να θηρεύονται από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τη 10η Ιανουαρίου ο πρώτος και την 20η του ίδιου μήνα ο δεύτερος. 

Επίσης με Κ.Υ.Α. καθορίστηκαν τα τέλη έκδοσης κυνηγίου. Η τοπική άδεια κοστίζει 10 ευρώ, η περιφερειακή 30 ευρώ και γενική 60 ευρώ. Στην απόφαση επισημαίνεται ότι προς αποφυγή ατυχημάτων κατά τη διάρκεια κυνηγίου αγριογούρουνου, λαγού, μπεκάτσας και ορτυκιού, οι κυνηγοί υποχρεούνται να φέρουν στον κορμό του σώματός τους ένδυμα φωσφορίζοντος χρώματος πορτοκαλί (αποκλειόμενης απλής λωρίδας), ορατό από κάθε οπτική πλευρά, προς αποφυγή ατυχημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: