Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Η 'Ηπειρος πάλι θρηνεί ...Πόσο αίμα χρειάζεται ακόμη η πραγματική καρμανιόλα εθνική οδός Ιωαννίνων - Αντιρρίου, για να συγκινηθούν επιτέλους στα αρμόδια υπουργεία.


Πόσο αίμα χρειάζεται ακόμη η πραγματική καρμανιόλα εθνική οδός Ιωαννίνων - Αντιρρίου, για να συγκινηθούν επιτέλους στα αρμόδια υπουργεία και να αποφασίσουν στην πλήρη συντήρηση του δρόμου, που δίκαια φέρει τον τίτλο του πλέον επικίνδυνου στη χώρα;. 


Άλλοι πέντε άνθρωποι άφησαν σήμερα την τελευταία τους πνοή στην παμπάλαια και εξαιρετικά φθαρμένη άσφαλτο αυτού του οδικού άξονα που η τελευταία του συντήρηση στο μεγαλύτερο τμήμα της έγινε προ 40 τουλάχιστον χρόνια. 

Την τελευταία 10ετία, όλοι πιπιλίζουν την .καραμέλλα της Ιόνιας Οδού, που σύμφωνα με τα αρχικά της χρονοδιαγράμματα θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν δύο χρόνια σε όλο το μήκος της. Με εξαίρεση την με ελλείψεις ακόμη παράκαμψη της Άρτας και την ολοκληρωμένη παράκαμψη Αγρινίου, όλα τα άλλα εργοτάξια γέμισαν «νυχτερίδες κι αράχνες». Και συνεχίζοντας τον γνωστό πλέον εμπαιγμό πρωθυπουργοί, υπουργοί και λοιποί αρμόδιοι, συχνά-πυκνά μας διαβεβαιώνουν για επανέναρξη των έργων, που σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες, έπρεπε να είχαν αρχίσει από τον περασμένο Γενάρη και τελευταία κάνουν λόγο για Φθινόπωρο.

Κι αν τους πει κάποιος, μέχρι να ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός ( .φυσικά άγνωστο πότε πλέον), γιατί δεν γίνεται μια συντήρηση στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων-Αντιρρίου με αντικατάσταση του διαλυμένου ασφαλτοτάπητα, τουλάχιστον στα πλέον επικίνδυνα σημεία του, η απάντηση που δίνουν είναι πλέον καρμπόν: «.Μα θα δώσουμε τώρα χρήματα για έναν παλιό δρόμο, όταν θα γίνει νέος αυτοκινητόδρομος;».Η κοροϊδία λοιπόν καλά κρατεί και οικογένειες συνεχίζουν να ξεκληρίζονται σε τροχαία δυστυχήματα στον δρόμο-καρμανιόλα, που «εξυπηρετεί», την Ήπειρο, Επτάνησα και Αλβανία. Ο ίδιος δρόμος με τα ίδια μεγέθη από το 1960 (ίσως και παλιότερα), με ασφαλτοτάπητα σε πολλά σημεία του από τότε.

Μετά το τελευταίο δυστύχημα όπου πέντε άλλοι συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωή τους, με αγανάκτηση όλοι απευθύνουν το απλό ερώτημα στην κυβέρνηση: «Πόσους νεκρούς θέλετε ακόμη στην τεράστια λίστα των θυμάτων του εθνικού δρόμου!!!! Ιωαννίνων -Αντιρρίου για να προχωρήσετε σε κάποιες παρεμβάσεις βελτίωσής του για την ασφάλεια όσων κινούνται σε αυτόν; Και μη μας πείτε πάλι για Ιόνια Οδό και λοιπές παπαριές.Ο δρόμος αυτός έχει σήμερα συνεχή βαριά κυκλοφορία και έχετε υποχρέωση, ένα μέρος των χρημάτων από τις φορολογίες των πολιτών για τα αυτοκίνητα, να δοθούν σε έργα που θα βελτιώσουν την οδική αθλιότητα. Για να μη θρηνούμε συνεχώς θύματα.Για να μη διαλύονται οικογένειες και να θρηνούν πόλεις ,-όπως τώρα η Άρτα-, θανάτους αθώων πολιτών. 

«.Βέβαια ξέρουμε ότι για εκατομμυριοστή φορά για το ίδιο θέμα απευθυνόμαστε σε ώτα μη ακουόντων και σε εξαιρετικό παχυδερμισμό πολιτικών, τους λέμε απλά: «Το αίμα των αθώων, πέφτει στα κεφάλια των αδιάφορων και υπεύθυνων για τον δρόμο-καρμανιόλα και να το έχουν βάρος στη συνείδησή τους για την υπόλοιπη ζωή τους. Γιατί μπορούσαν να κάνουν παρεμβάσεις και αδιαφόρησαν. Γιατί συνεχίζουν να αδιαφορούν.Ντροπή τους.». Όσο για μας τους Ηπειρώτες, τους αφελείς και εύπιστους Ηπειρώτες, σήμερα θρηνούμε πέντε Αρτινούς συμπατριώτες και ευχόμαστε στους σοβαρά τραυματίες, -μεταξύ των οποίων και παιδιά-, να ξεπεράσουν τον κίνδυνο για την ζωή τους και νάν αι ξανά κοντά μας, υγιείς..

Γράφει ο Γιώργος Κυρούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: