Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

«Σφίγγουν» οι έλεγχοι για την τήρηση των περιβαλλοντικών κανόνων στις εταιρίες που δραστηροποιούνται στην Π.Ε. Πρέβεζας

«Σφίγγουν» οι έλεγχοι στις εταιρίες στην Π.Ε. Πρέβεζας

Τα τελευταία χρόνια εντονότατα είναι τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες κατοίκων, συνδικάτων και οργανώσεων για εταιρίες στην Π.Ε. Πρέβεζας, που δε σέβονται περιβαλλοντικούς κανόνες και δημιουργούν με την αδιαφορία τους και τη μη πειθαρχία σε νόμους, προβλήματα στο πανέμορφο φυσικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής μας. Σε αυτή τη διαμορφωμένη κατάσταση ετών, φαίνεται πως κάτι αλλάζει από την πλευρά της Π.Ε. Πρέβεζας, με στοχευμένες πολιτικές εδώ και 1,5 χρόνο, αναφορικά με τους ελέγχους που πραγματοποιούνται.

«Καμπανάκι» ήταν η παραλίγο μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή στην παραλία του Βάλτου στο Δήμο Πάργας το καλοκαίρι του 2012, επειδή παρακείμενη επιχείρηση δεν τηρούσε τους κανόνες, στην πλέον τουριστική περιοχή της περιοχής μας.

Πρόστιμα και ποινές σε συνδυασμό με μία διαφορετική προσέγγιση για τις δικλείδες προστασίας του περιβάλλοντος, έφεραν κάποια αποτελέσματα, αναφορικά με το φετινό καλοκαίρι, αλλά χρειάζεται ακόμη... δουλειά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 23/8/2013 η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, χορήγησε άδεια εγκατάστασης σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των ζωικών προϊόντων εντός του Δήμου Ζηρού, με την επισήμανση να διευθετηθεί φυσικό ρέμα, το οποίο πριν χρόνια είχε μπαζωθεί από την επιχείρηση, εντός τριών μηνών. Στα σχετικά έγγραφα μάλιστα τονίζεται αυτό από την Π.Ε. Πρέβεζας, όπως και μια σειρά άλλες προϋποθέσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Πηγές από την Π.Ε. Πρέβεζας διαρρέουν πως στόχος είναι να γίνει ο τόπος μας ελκυστικός για επενδύσεις, ωστόσο θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους πως οι νόμοι θα εφαρμόζονται.

1 σχόλιο:

Αχιλλέας Γ. Ρίζος είπε...

Το κακό έγινε και είναι δύσκολο (αν όχι ακατόρθωτο) να αποκατασταθεί.Τα αίτια πάρα πολλά. Πρωτίστως τα συμφέροντα και η έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης.